Výborné domáce pečivo, perfektné na raňajky, alebo ako dezert ku kávičke. Aj na druhý deň sú mäkučké a lahodné.
Potrebujeme:
600 g hladkej múky
1 lyžičku soli
3 lyžice kr cukru
300 ml
60 g zmäknutého masla
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
2 žĺtky
30 g čerstvého droždia
Na krém:
600 ml mlieka
2 bal. vanilkového pudingu
5 lyžíc kr. cukru
2 bal. vanilkového cukru
50 g masla
Na vrch:
2 lyžice roztopeného masla
4 lyžice kr. cukru
1 lyžicu škorice
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
V teplom mlieku rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru a počkáme, kým vyjde kvások.
Potom kvások zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto, prikryjeme utierkou a necháme 45-50 minút podkysnúť.
Medzitým si pripravíme náplň. Z mlieka, vanilkového cukru a pudingových práškov uvaríme puding. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu.
Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na 12 rovnakých bochníkov.
Každú časť rozvaľkáme, na jednu polovicu navrstvíme asi 1 lyžicu náplne a druhú polovicu narežeme. Potom náplň zavinieme a cez vrch preložíme narezanú časť cesta. Takto naplnené rožky prikryjeme utierkou a necháme ešte 10-15 minút podkysnúť.
Pwčieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 15 minút, alebo kým povrch cesta nie ej zlatistý.
Po upečení potrieme rozpusteným maslom a obalíme v zmesi škorice a cukru. Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: andi1976