Skvelé marináda na pečenie bravčového mäsa. Samozrejme nemôže chýbať pivo a rozmarín. Marináda je výborná na krkovičku, bravčové stehno, plece aj karé. Je to výborná pochúťka, stačí len všetko zmiešať a šup na plech.
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa nakrájaného na plátky
1 cibuľu
7 strúčikov cesnaku
100 ml piva
Šťavu z ½ citróna
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku oregana
½ lyžičky sušeného rozmarínu
¼ lyžičky kurkumy
2 lyžice masla
Soľ a korenie
Potrebujeme:
Bravčové mäso – umyté a osušené popicháme vidličkou. Koreniny aj soľ zmiešame s ½ rozpusteného masla, pridáme k mäsu, premiešame a vložíme na pol hodinu do chaldničky. Cesnak pretlačíme, zmeišame s pivom a citrónovou šťavou. Polovicou masla vymastíme plech na pečenie. Na pelech uložíme mäso a prelejeme marinádou. Prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút. Potom fóliu odrtánime, mäsko obrátime a pečieme ešte 40 minút. Podľa potreby podlejeme vodou.
zdroj: finomreceptek