Knedle v našej rodine milujeme na všetky spôsoby – sladké, slané, kysnuté aj nekysnuté. Odkedy som však vyskúšala tieto, iné ani nepripravujem. Sú výborné a míňajú sa ako divé aj bez hlavného jedla. Jednoducho nebíčko v papuľke. :-). Ak sa nebojíte experimentovať, vyskúšajte aj moje malé vylepšenie!
Potrebujeme:
20 starších rožkov
500 ml mlieka
Zväzok petržlenovej vňate
5 vajec
100 g bravčovej masti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, mleté korenie
1 cibuľu
100 g slaniny nakrájanej nadrobno
Môj tip: Štvťku hlávky uvarenej brokolice alebo karfiolu – u nás doma nepátrime k fanúšikom tejto zeleniny v tomto recepte chutia výborne. Ak sa však obávate výsledku, môžete vynechať.
Postup:
Rožky nakrájame nadrobno a zalejeme mliekom, počkáme, kým rožky dobre neasiaknu.
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky, žĺtky pridáme k rožkom a bielky ušľaháme na tuhý sneh so štipkou soli.
Na panvici si rozpustíme masť a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme aj slaninku a spolu krátko restujeme.
K rožkom primiešame cibuľku so slaninou a masťou a aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Pridáme aj uvarenú brokolicu alebo karfiolu – bez stonky, len mäkké časti. Nakoniec primiešame sneh a vymiešame do jednotnej hmoty. Dochutíme soľou a korením. Z cesta tvarujeme jednotlivé knedle a varíme v utierke alebo fólii po dobu 25 minút. Necháme chvíľku vyhladnúť a nakrájame niťou na pásiky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Milada S.