Výborné cesto na tie najlepšie domáce bagety. Môžete z neho pripravovať aj rožky, žemle a iné chutné kúsky. Sú fantastické – chrumkavé na povrchu, jemné a nadýchané vo vnútri.
Potrebujeme:
Na kvások:
250 ml teplého mlieka
30 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
1 lyžicu polohrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cesto:
250 ml teplého mlieka
400 ml bieleho jogurtu
2 žĺtky
100 ml oleja
1 lyžičku soli
1,3 kg preosiatej polohrubej múky
Postup:
Z mlieka, cukru, droždia a 1 lyžice múky pripravíme kvások. Potom zmiešame v miske s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné hladké a lepivé cesto, ktoré z každej strany potrieme olejom. Odložíme na aspoň 4 hodiny (ideálne na noc) do chladničky.
Potom cesto vyberieme, prehnetieme na pomúčenej doske a rozdelíme na menšie časti, ktoré vyformujeme na bagetky. Preložíme na plech na pečenie, vrch narežeme a kým sa rúra zahreje, necháme podkysnúť.
Pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)