Najlepšie palacinky na slano, aké som kedy skúsila. Dokonca, nám chutia ešte viac ako sladká verzia. Vďaka syru a bylinkám sú ešte chutnejšie. Na konci ich nezabudnite potrieť maslom – je to delikatesa!
Potrebujeme:
1 šálku hladkej múky
2 vajcia
150 g tvrdého syra – nastrúhaného
1 a ½ šálky teplého mlieka
1 strúčik cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
1 lyžičku cukru
1 lyžičku prášku do pečiva
1 lyžicu oleja
Petržlenovú vňať nesekanú nadrobno
Postup:
Mlieko rozmiešame s vajíčkami, pridáme pretlačený cesnak a olej. Tekutú zmes spojíme so sypkou (múka, prášok do pečiva, soľ, cukor) a vymiešame hladké cesto. Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájanú vňať a syr.
Z cesta dávkujeme naberačkou cesto na rozpálenú panvicu a pečieme z oboch strán dozlatista. Hotové palacinky potrieme maslom a môžeme podávať.
zdroj: liveinternet