Vyborné mini-koláčiky z cukety, kyslej smotany a voňavého cesnaku. A ako bonus pre ešte lepšiu chuť pridajte do cesta aj slaninku. Je to mňamka.
Potrebujeme:
70 g slaninky nakrájanej na drobné kocky
3 lyžice hladkej múky
1 ks cukety
2 vajcia
1 lyžičku cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky soli
½ lyžičky prášku do pečiva
1 lyžicu majonézy
1-2 strúčiky cesnaku
Kôpor nakrájaný nadrobno
1 cibuľu
Olej na opraženie cibule
Na omáčku:
1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku
4 lyžice kyslej smotany
Pár kvapiek olivového oleja
Pár kvapiek citrónovej šťavy
Soľ, čierne korenie
Postup:
Cuketu umyjeme (môžeme ošúpať, ale u mladej cukety to nie je nutné). Osolíme a necháme pár minút „vypotiť“.
Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja. Pridáme slaninku a spolu restujeme niekoľko minút.
Z cukety scedíme šťavu, pridáme vajcia, pretlačený cesnak, majonézu, múku, soľ, cukor, prášok do pečiva, kôpor a nakoniec aj slaninku s cibuľou. Poriadne premiešame. Navrstvíme do vymastených formičiek na muffiny a pečieme pri teplote 200-220 stupňov, kým povrch muffiniek nie je zlatistý. Podávame s omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bidista