Takto naservírovaný zemiakový šalát nám spravili na dovolenke v Chorvátsku. Vyskúšala som aj doma a odvtedy robím na rodinné oslavy a má to veľký úspech. Ide v podstate o obyčajný zemiakový šalát, ale ľahší, lepší a vyzerá výborne. Vyskúšajte!
Potrebujeme:
6-7 väčších zemiakový
3 stredne veľké mrkvy – voliteľné + 2 lyžice oleja
1 šálku bieleho jogurtu
Petržlenovú vňať nasekanú najemno
Vločky červenej papriky (korenie)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Čierne mleté korenie
Postup:
Zemiaky ošúpeme a uvaríme domäkka. Potom nastrúhame a dôkladne prehnetieme rukami, aby nám vzniklo hladké „cesto“. Do cesta môžete vmiešať aj nastrúhanú a na oleji orestovanú mrkvu. Primiešame aj petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie.
Z hmoty odoberáme kúsky veľké približne ako citrón. Položíme na servírovaciu misu a roztlačíme – na hrubšiu placku. V strede urobíme priehlbinku (ja na to mám taký šikovný pohárik, ale dá sa aj lyžicou. Jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou a korením – ja pridávam aj paprikové vločky. Jogurtovú zmes naservírujeme do stredu zemiakovej hmoty. Ozdobíme plátami uhoriek a môžeme podávať. Ak máte radi aj pikantné, posypte paprikovými vločkami. Sledujte, čo na túto prílohu povedia vaši hostia. U nás doma má veľkú popularitu. :-)