Keď som ochutnala pre viac ako pätnástimi rokmi tieto zemiačky, bola som doslova vo vytržení. Na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri jemné, roztápacujúce sa na jazyku. Recept som si samozrejme hneď vypýtala a odvtedy ich pripravujem na každú príležitosť. Dovtedy by mi nenapadlo piecť zemiaky s vývarom, no odkedy poznám tento recept, inak to nerobím. Keď ich naservírujete k jedlu riskujete jediné, že budú chutnejšie ako hlavné jedlo!
Potrebujeme:
700 g nových zemiakov
4 lyžice rozpusteného masla
1 lyžičku tymianu
Soľ a korenie podľa chuti
200-220 ml kuracieho vývaru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu citrónovej šťavy
2 strúčiky cesnaku – pretlačeného
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 2,5 cm. Preložíme do misky, pridáme maslo, soľ, koreniny a premiešame. Potom zemiaky pokryté maslovou zmesou preložíme na plech – v jednej vrstve. Vložíme do rúry nastavenej na 250 stupňov a pečieme asi 10-15 minút na každej strane, kým zemiaky nie sú zlatisto hnedé na povrchu. Potom zemiaky opäť pretočíme a na plech pridáme vývar, v ktorom sme si rozmiešali cesnak a citrónovú šťavu a pečieme ešte 10 minút.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!