Namiesto tvarohovej náplne môžete vyskúšať smotanovú, lekvárovú alebo jablkovú náplň. Tento koláčik si môžete vychutnávať na milión spôsobov.
Potrebujeme:
350 g kr. cukru
4 vajcia
250 g masla alebo margarínu
1 bal. vanilkového cukru
450 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 prášku do pečiva
200 ml mlieka
Náplň:
500 g jemného tvarohu
Citrónovú kôru z jedného citrónu
1 bal. vanilkového cukru
Med podľa chuti
Na vrch:
Práškový cukor
Postup:
Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka. Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.
Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.
Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Prajem vám dobrú chuť! :-)
zdroj: webcukraszda