Tieto tyčinky pripravujeme v lete namiesto klasických šišiek – sú rýchle, bez kysnutia a deti ich radi berú priamo z taniera a utekajú s nimi von. Nepochutnajú si však len deti, ale aj dospelí. Ochutnajte a uvidíte sami, aké sú vynikajúce.
Potrebujeme:
500 g hrudkovitého tvarohu
2 lyžice kyslej smtoany
1 šálku polohrubej múky
Štipku soli
Práškový cukor podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
1-2 lyžice kr. cukru
½ lyžičky jedlej sódy
Olej na vyprážanie
Postup:
Tvaroh prepasírujeme cez sito, pridáme vajcia a cukor. Premiešame a nakoniec pridáme aj sypké prísady – soľ, múku a jedlú sódu. Vymiešame jednotné cesto – ak je cesto príliš riedke, je potrebné pridať viacej múky. Uhnetieme cesto.
Pracovnú dosku posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Rozdelíme na 3 časti, každú ušúľame na tenký valec a nakrájame na tyčinky.
Potom jednoducho vyprážame zo všetkých strán dozlatista. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.
zdroj: sovkusom