Ak patríte k milovníkom pizze, možno by ste radi vyskúšali menšiu, ale o to chutnejšiu obmenu klasického receptu. Namiesto paradajkovej omáčky sa totiž používa smotana, ktorá celé jedlo zjemní a dodá mu špecifickú chuť.
Potrebujeme:
250 ml teplej vody
500 g polohrubej múky
40 g čerstvého droždia
1 lyžičku soli
1 lyžičku kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice olivového oleja
Obloha:
300 ml kyslej smotany
3-4 strúčiky cesnaku
2 ks červenej cibule
1 konzervu sterilizovanej kukurice
100 g slaniny
100 g šunky
200 g srúhaného syra
Postup:
Vodu nalejeme do menšej misky a pridáme cukor. Potom do vody rozmelíme droždie a počkáme, kým vyjde kvások (10-15 min.).
V inej miske zmiešame múku so soľou, následne pridáme kvások, olej a vypracujeme hladké cesto.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút.
Pripravíme si plech na pečenie ktorý vystelieme papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pracovnej doske a preložíme na plech.
Smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a zmes navrstvíme na cesto. Cibuľu, šunku aj slaninu nakrájame nadrobno a navrstvíme na smotanovú vrstvu. Nakoniec pridáme kukuricu a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým okraje pizze nie sú zlatisté. Pred dopečením posypeme povrch pizze syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty