36 praktických rád od našich babičiek: Mnohé sa vám v kuchyni zídu aj dnes!

18. Zaváraciu nádobu je možné sterilizovať aj tak, že ju do polovice naplníte vodou a na niekoľko minút bez veka vložíte do mikrovlnnej rúry na najvyššom stupni.

 

 

19. Môžeme si vyrobiť aj vlastné domáce korenie: Kúpte si na trhu niekoľko balení čerstvej polievkovej zeleniny a potom ju pomeľte.

Dáme do sterilizovaných zaváracích pohárov, posolíme, tým sa zakonzervuje. Pri jej používaní dávajte pozor na extra množstvo soli v nej, aby ste následne jedlo nepresolili!

 

 

20. Chlieb nikdy neskladujte v chladničke! Možno si myslíme, že vydrží dlho, ale vaše cesto starne rýchlejšie a stáva sa tvrdším.

21. Nevylievajte šťavu z konzerv alebo zaváranín! Môžu byť dokonalými dochucovacími zložkami do šalátov a tie sladké do koláčov.

 

 

22. Ak je cesto na palacinky vyrobené zo sýtenej minerálky alebo sódovej vody bez cukru a mlieka, bude mať oveľa ľahšiu konzistenciu, nebude sa lepiť a v neposlednom rade je aj lacnejšie.

S dvojnásobným množstvom sýtenej minerálky alebo sódovej vody získate ešte ľahšie a redšie cesto a môžete z neho upiecť oveľa viac palaciniek.

 

 

23. Uvarené cestoviny sa nezlepia, ak do vody z varenia pred vybratím nalejete pohár studenej vody.

24. Vyprážané mäso je oveľa chutnejšie, ak sa do vajíčka pri zapekaní naleje trochu piva.

 

 

25. Ak musíte med odmerať lyžičkou, lyžicu najskôr naolejujte. Med z nej zaručene skĺzne!

26. Citrónovú kôru nevyhadzujem, dávam do mrazničky, mrazená sa dá ľahko nastrúhať.

27. Medzi plátky mäsa vložím alobal, tak ho zamrazím, lebo pri tomto spôsobe sa nezlepí. Vyberiem toľko plátkov, koľko treba.

 

 

28. Ovocie, zeleninu atď. mrazím tak, že zo škatule od mlieka odrežem vrch, obložím vrecúškom, vložím doň suroviny na mrazenie a keď sú zamrznuté, vyberiem ich z kartóna, takže získam malé tehličky, ktoré sa dobre ukladajú do mrazničky a šetria miesto.

29. Mravce nemajú radi uhorky, preto šupky z uhoriek dajte tam, kde ich chcete odohnať!!!

 

 

30. Ak chcete priehľadné kocky ľadu, prevarte si vodu vopred.

31. Nie je spodná bielizeň dostatočne biela? Namočte plátok citróna do teplej vody na 10 minút a pridajte sódu bikarbónu.

 

 

32. Nie sú vaše vlasy dostatočne lesklé? Dajte si lyžičku octu do vody na oplachovanie vlasov.

33. Aby citrón pustil všetku šťavu, namočte ho na hodinu do teplej vody a až potom odšťavte.

 

 

34. Aby ste nemali doma nepríjemný zápach z varenia kapustnice, dajte na kapustu krajec chleba (v malom látkovom vrecúšku, aby sa omrvinky nedostali medzi kapustu).

35. Atramentová škvrna na oblečení? Naneste hrubú vrstvu zubnej pasty na škvrnu, nechajte ju zaschnúť a potom ju umyte.

 

 

36. Aby ste udržali myši a potkany mimo vášho domu, posypte oblasť, kde by a mohli udomácniť, čiernym mletým korením.

Veríme, že boli pre vás tieto rady užitočné a budú sa vám hodiť.

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2
Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie