Vynikajúce jedlo, ktoré sa hodí ako príloha na slávnostný stôl, ale aj ako rýchly obed či skvelá večera. Zemiačiky sú na povrchu zlatisté, chrumkavé a omáčka im dodáva jemnosť a lahodnú bylinkovú vôňu.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
2-3 lyžice rastlinného oleja
220 g kyslej smtany
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Čierne mleté korenie
2-3 lyžičky nasekaného čerstvého kôpru
Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovice. Potom na povrchu každej polovice urobíme ostríme nožom zárezy (viď. obrázok) – zárezy robíme tak, aby sa zemiaky celkom nerozpadli.
Pripravíme si väčšiu panvicu a rozpálime na nej olej, potom na panvicu preložíme zemiaky – počkáme 1-2 minúty a potom znížime plameň. Panvicu prikryjeme a necháme smažiť cca 25 minút. Zemiaky budú na spodnej strane chrumkavé a zlatohnedé a z hornej strany mäkké. Zemiaky nie je potrebné soliť, omáčka im dodá dostatok chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk