Máte už domáce maliny? My áno a preto som sa hneď z prvej úrody pustila do toho výborného koláčika. Máte ho hotový za chvíľku, vyzerá fantasticky a tá chuť – čo vám budem rozprávať, vyskúšajte!
Potrebujme:
Na cesto:
6 žĺtkov
6 bielkov
5 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml oleja
1 lyžicu kakaa
1 bal prášku do pečiva
Na krém:
500 g nízkotučného tvarohu
3 lyžice hustého bieleho jogurtu
1-2 lyžice práškového cukru
Vanilkovú arómu (stačí pár kvapiek)
200 g masla
Med na dosladenie
Na vrch:
Maliny
2 bal. červenej želatíny v prášku
Postup:
Bielky ušľaháme na tuhá sneh. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, pridáme múku, olej, kakaa a nakoniec aj prášok do pečiva. Sneh opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaového cesta. Cesto navrstvíme na vymastenú pomúčenú panvicu, uhladíme a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Cesto je upečené, keď sa odliepa od krajov, pre istotu otestujeme špáradlom.
Maslo ušľaháme s cukrom a násldne zmeišame s tvarohom, arómou, a jogurtom. Vymiešame jednotný krém – sladkosť krému si opravte podľa chuti, odporúčam dosladiť medom.
Krém navrstvíme rovnomerne na vychaldnuté cesto a na krém uložíme maliny. Želatínu pripravíme podľa návodu – necháme napučať v studenej vode a zahrievaním rozpustíme. Necháme trochu vychaldnúť a nalejeme na vrch koláča. Koláčik necháme stuhnúť v chlade a môžeme servírovať.