Výborná letná príloha, ktorú miluje celá rodina. Ja robím každý rok a mám s ním veľký úspech. Berieme dokonca aj na dovolenku a na grilovačkách samozrejme nemôže chýbať.
Potrebujeme:
2 kg uhoriek
500-600 g cibule
Na nálev:
600 ml vody
300 320 ml cukru (merala som v odmerke na vodu :-))
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 ml soli (rovnako merané v odmerke)
200 ml octu
2 lyžičky horčice
1 lyžičku borkénu
½ lyžičky kyseliny citrónovej
Postup:
Uhorku umyjeme a oba konce odrežeme a treba ochutnať, aby neboli uhorky horké. Cibuľu očistíme obe zeleniny nastrúhame na tenké plátky a zľahka premiešame.
Pripravíme si tekutú zmes – všetky prísady jednoducho zmiešame – nevaríme, práve naopak, nalejeme na zeleninu, premiešame, prikryjeme a necháme na chladnom mieste 24 hodín odstáť.
Zmes navrstvíme do čistých pohárov, dolejeme šťavou, prikryjeme celofánom a dobre zatvoríme. Skladujeme na chladnejšom mieste.
zdroj: civilhir