Jemný malinový krém sa dokonale dopĺňa s jemným cestom. Tento výborný zákusok som už skúšala aj ako tortu a výsledok bol doslova famózny. Hneď, ako budete zbierať tohtoročnú úrodu malín, určite si naň spomeňte.
Potrebujeme:
Na cesto:
10 vajec
200 g kr. cukru
200 g hladkej múky
Na krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g malín
160 g práškového cukru
300 ml malinového jogurtu (2 tégliky)
1 bal.vanilkového pudingu
400 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovača do šľahačky
Na ozdobu:
Maliny
Postup:
Na cesto jednoducho ušľaháme vajcia s cukrom do peny a postupne do hmoty vmiešame aj múku. Cesto rozdelíme na dve časti a každú navrstvíme na samostatný stredne veľký plech. Plechy si vymastíme a vysypeme múkou.
Maliny s cukrom preložíme na plameň a necháme rozvariť. Do tejto zmesi pridáme pudingový prášok a varíme, kým celá zmes nezhustne. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť a nakoniec zmiešame s jogurtom. Ak sa vám krém zdá stále príliš riedky (to môže spôsobiť riedky jogurt) pridajte doň aj želatínový stužovač za studena, alebo pudingový prášok bez varenia – to krém zahustí.
Na prvý plát vychladnutého cesta navrstvíme ½ krému a na krém šľahačku (tú sme si ušľahali zo smotany a stužovača). Pokračujeme druhým plátom cesta a zvyšným krémom. Vrch zákusku môžeme ozdobiť šľahačkou a celými malinami.
Koláčik podávame vychladený.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj: webcukraszda