Nikdy by som nepovedala, že pečený karfiol môže chutiť lepšie, ako vyprážaný: Stačí, ak ho obalíte v syrovo-cesnakovej zmesi!

Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážaný karfiol, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.

Ak si myslíte, že karfiol chutí dobre len v klasickom trojobale, tento recept vás presvedčí o opaku!

 

 

Pečený karfiol v syrovo-cesnakovej zmesi je nielen jednoduchší na prípravu, ale aj omnoho ľahší a zdravší.

Vďaka zmesi syra, cesnaku a korenín vytvorí na povrchu krásne zlatistú a chrumkavú kôrku, zatiaľ čo vnútro zostane jemné a šťavnaté.

Tento spôsob prípravy si okamžite zamilujete – bez vyprážania, bez olejového zápachu a s dokonalou chuťou, ktorá prekvapí aj zarytých milovníkov klasiky.

Ako pripraviť pečený karfiol, ktorý je lepší ako vyprážaný?

 

 

Výborný tip, pre každého, kto zbožňuje vyprážaný karfiol, ale rád by si doprial zdravšiu verziu, nie takú mastnú a kalorickú.

Potrebujeme:

Menšiu hlávku karfiolu

Hladkú múku

1 vajce

 

 

1 lyžičku horčice

1 strúčik cesnaku

Strúhanku a najemno nastrúhaný syr v pomere 2:1

Olej

Sladkú papriku mletú

 

 

Soľ

(Ak nemáte čerstvý cesnak použite sušený a pridajte ho priamo do strúhanky)

Postup:

Karfiol rozdelíme na menšie ružičky – nevaríme.

Každú ružičku obalíme najskôr v múke.

 

 

Potom obalíme vo vajíčku zmiešanom s pretlačeným cesnakom, soľou a horčicou.

Nakoniec obalíme v strúhankovo-syrovej zmesi.

Ružičky uložíme na plech vymastený olejom.

 

 

Ešte zľahka potrieme olejom zmiešaným s trochou červenej papriky.

Rúru nastavíme na 200 stupňov.

Karfiol pečieme asi 30-40 minút, alebo kým karfiol nie je dostatočne upečený.

 

 

Počas pečenia je dobré ružičky obrátiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Filipa A.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes