Výborné, jednoduché a rýchle fašírky, vďaka skutočne malému vylepšeniu. Stačí ak do cesta pridáte krupicu, horčicu, kyslú smotanu a vypražíte trochu inak, ako ste zvyknutí. Tá chuť je naozaj výborná!
Potrebujeme:
800 g mletého morčacieho mäsa
4 lyžice krupice
2 lyžice kyslej smotany
1 vajce
3-4 steblá kôpru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky cukru
2 lyžičky plnotučnej horčice
Soľ a korenie
Postup:
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, smotanou, horčicou, cukrom, soľou a korením. Nakoniec vmiešame aj najemno nakrájaný kôpor, krupicu a dôkladne premiešame. Ak je hmota príliš vodnatá, podajte ešte trochu krupice – zmes je však jemnejšia, ako pri klasických fašírkach, preto je dobré dávkovať ju na panvicu lyžicou a nie rukami.
Na rozpálený olej dávkujeme jednotlivé fašírky, kým povrch nie je zo spodnej strany zlatistý. Potom na panvicu pridáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni 10 minút – 5 minút z každej strany.
zdroj: vk