Máte radi hrýby? Moja ich miluje a preto sa každý rok nevieme dočkať poriadnej nádielke húb v lese za mestom. Aby sme však mali nejaké tie čerstvé huby stále po ruke, rozhodli sme pestovať šampióny priamo v našej pivinci. A bol to skutočne skvelý nápad, pretože vždy keď dostaneme chuť, môžeme z nich pripraviť skvelú pochúťku – napríklad tieto úžasné plnené šampióny. Určite si ich zamilujete aj vy!
Potrebujeme:
500 g kuracieho mäsa
60 g balkánskeho syra
10 veľkých šampiónov
4 lyžice kyslej smotany
1 lyžicu hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálky strúhanej mozzarelly
Petržlenovú vňať nadrobno nasekanú
Soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
1 lyžicu rastlinného oleja
Postup:
Šampióny očistíme, odstránime stopku a vnútro jemne vyberieme lyžičkou tak, aby sme neporušili steny.
Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a tie potom orestujeme na rastlinnom oleji (cca 5 minút).
Stonky a vnútro šampiónov nakrájame nadrobno, pridáme ku kuraciemu mäsu a spolu podusíme ešte 5 minút.
Múku zmiešame s kyslou smotanou a pridáme do panvice k mäsu s hubami. Všetko spolu necháme na panvici variť ďalších 8 – 10 minút na miernom plameni. Zmes ochutíme soľou, čiernym mletým korením a premiešame.
Potom zložíme z plameňa a necháme chvíľku vychladnúť.
Rúru nastavíme na 180 stupňov.
K zmesi na panvici pridáme balkánsky syr a petržlenovú vňať a premiešame. Pomocou polievkovej lyžice naplníme hlavičky šampiónov kuracou zmesou.
Plnené šampióny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme syrom. Pečieme cca 15 – 20 minút pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)