Bravčové karé na hubách je klasické jedlo, ktoré kombinuje jemné mäso s bohatou hubovou omáčkou.
Táto kombinácia je ideálna pre slávnostné príležitosti, ale aj pre bežný rodinný obed.
Potrebujeme:
4 plátky bravčového mäsa (mala som pliecko)
čerstvé huby (alebo hrsť sušených)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľa
100 g anglickej slaniny
1 lyžička sladkej papriky (môžu byť aj dve lyžičky)
1 lyžica múky
Soľ
korenie čierne mleté
voliteľné koreniny podľa chuti
Olej a kúsok masla
Petržlenovú vňať na oblohu
Príloha:
Ryža
Zemiaková knedľa
Zemiaková kaša
Postup:
Na oleji s maslom ľahko osmažíme anglickú slaninu.
Cibuľu nakrájame najemno a pridáme na panvicu, necháme speniť.
Pridáme plátky mäsa a sprudka ich opečieme.
Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou a obľúbeným korením.
Pridáme huby (sušené vopred namočíme asi na hodinu), podlejeme a dusíme.
Mäkké mäso vyberieme a pripravíme si zmes na zahustenie.
V troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme.
Prešleháme a necháme prevariť minimálne 20 minút.
Mäso vložíme späť. Podávame s ryžou, zemiakmi alebo s knedľou.
Posypeme petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)