Skvelé jedlo s výbornou chuťou, ktoré vás zasýti a môžete si ho pokojne dopriať bez výčitiek svedomia. Tieto „mini pizze“ totiž neobsahujú žiadnu múku a ich základ tvoria šťavnaté kolieska baklažánu. Ak si chcete dnes ľahký obed, alebo chutnú desiatu, táto pochúťka bude pre vás tým pravým.
Potrebujeme:
2 baklažány
4-5 väčších paradajok
3-4 strúčiky cesnaku
200 gramov nízkotučného strúhaného syra
Olivový olej (príp. akýkoľvek rastlinný olej)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 – 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Baklažány umyjeme a nakrájame na plátky hrubé 5-6 mm. Plátky ochutíme z oboch strán soľou a korením. Papier na pečenie potrieme olejom a uložíme naň kolieska baklažánu.
Strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame s menším množstvom vody. Touto zmesou potrieme každé koliesko baklažánu. Každé koliesko potom posypeme strúhaným syrom.
Paradajky nakrájame na plátky a uložíme ich na vrstvu syra. Takto pripravený plech s mini pizzami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 175 – 180 stupňov cca 25 minút.
Hotové pizze posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk