Recept na tieto vanilkové venčeky si pýtajú všetky kamarátky: Sú tak chutné, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Krásne nadýchané venčeky v cukrovej poleve budú ozdobou vášho veľkonočného stola. Potešia malých, i veľkých!

Krásne nadýchané venčeky v cukrovej poleve budú ozdobou vášho veľkonočného stola. Potešia malých, i veľkých!

 

 

Potrebujeme:

1 šálku hladkej múky

3 vajcia

1 – 2 bielka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 ml vody

2 PL kryštálového cukru

1/4 ČL soli

100 g zmäknutého masla

Na polevu:

1/2 šálky cukru

4 – 5 PL mlieka

1 PL medu

Postup:

Nalejte vodu do hrnca, pridajte zmäknuté maslo a soľ.

 

 

Dajte na sporák a na miernom ohni priveďte do varu.

Keď zmes začne vrieť, odstavte zo sporáka a opatrne zašľahávajte múku.

Vráťte na sporák a za stáleho miešania varte ešte asi 1-2 minúty.

Odložte cesto z tepla a nechajte úplne vychladnúť.

 

 

Keď je zmes vychladnutá, postupne po jednom zašľahajte vajíčka.

Nakoniec primiešajte ešte bielky a dobre zamiešajte.

Keď je cesto homogénne, naplňte ním cukrárenské vrecko a pomocou špičky vytvárajte venčeky na plechu, ktorý ste si pokryli papierom na pečenie a potreli olejom (aby z neho lepšie skĺzli).

 

 

Olej si nechajte rozhorúčiť a potom v ňom vysmážajte venčeky.

Naukladajte na papierové utierky, aby ste ich zbavili prebytočnej mastnoty.

Teraz si pripravte polevu. Cukor miešajte s mliekom a medom, kým nedostanete hladkú polevu.

 

 

Rovnomerne ňou polejte venčeky a nechajte stuhnúť.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.