Kuchynských trikov a zlepšovákov nikdy nie je dosť. Dnes pre vás máme hneď 15 vynikajúcich šikovných nápadov, ktoré vám uľahčia každodennú prácu v kuchyni a prípravu obľúbených pokrmov.
Nevhájate a vyskúšate každý zo zlepšovákov na videu z kanála Linda Home.
Papier na pečenie a strúhadlo?
Už ste sa niekedy pokúšali pretlačiť cesnak alebo zázvor pomocou strúhadla?
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak áno, viete, že na tento úšel sa používa najostrejšia strana strúhadla, ktorá sa ale zároveň aj najhoršie čistí.
Zvyšky potravín v nej stávajú zaseknuté a aromatické potraviny ako zázvor či cesnak navyše zanechávajú prenikavú arómu, ktorá sa z nástroja ťažko odstráni.
Máme na to ale jednoduchý a veľmi účinný trik.
Vezmite si na pomoc obyčajný papier na pečenie. Papier jednoducho priložte na strúhadlo a môžete sa pustiť do práce.
Zázvor alebo cesnak jednoducho strúhajte na papieri na pečenie – zaručene tak využijete celý obsah, pretože nerejde cez strúhadlo, ale celý obsah ostáva na papieri.
Potom ho pomocou lyžičky jednoducho vezmete z povrchu papiera – papier zo strúhadla ľahko odstránite a strúhadlo pod ním ostáva čisté a bez zápachu.
Ako uchovať šalát čerstvý dvakrát dlhšie?
Listy šalátu môžete skladovať perfektne čerstvé omnoho dlhšie ako si myslíte.
tajomstvo tkvie v jeho správnom uskladnení, na ktoré nepotrebujete nič špeciálne, stačia vám obyčajné papierové obrúsky.
Vezmite si plastové vrecko a vložte do neho dva papierové obrúsky.
Medi ne vložte listy šalátu a zatvorte.
Takto uskladníte listy šalátu dvakrát dlhšie a to bez toho, aby sa znehodnotili.
Mrkvu perfektne nakrájate pomocou škrabky
Dokonale nastrúhaná mrkva nie je výsadou profesionálnych šúfkuchárov, zvládnete to taj vy u vás doma.
Takto pripravená mrkva je veľmi pôsobivá ako obloha, príloha alebo prísada do šalátu.
Stačí, ak do očistenej mrkvy spravíte zárezy pomocou nožíka a následne použijete škrabku.
Vďaka tomuto triku bude mrkva dokonale nakrájaná na rovnako veľké pásiky a to doslova za pár sekúnd a bez obáv z porezania.
Ako otvoriť črievko párkov alebo taveného syra?
zabudnite na nožnice alebo nôž, potrebujete obyčajné špáradlo, s ktorým to ide jedna radosť. Vo videu sa dozviete, ako na to, je to úplne jednoduché a veľmi chytré riešenie.
Čo sa ešte dozviete?
Použitie ryžovej vody
Ryžová voda, ktorá zostane po varení ryže, môže byť použitá na zalievanie rastlín, pretože obsahuje živiny.
Použitie teplej vody na odstránenie nálepiek
Teplá voda môže pomôcť ľahko odstrániť nálepky z fliaš a iných povrchov.
Použitie ľadu na odstránenie zápachu z rúk
Trenie rúk s ľadom môže pomôcť odstrániť silné pachy, ako je cesnak alebo ryba.
Ďalšie užitočné triky vo videu, ako napríklad:
Ako rýchlo a jednoducho nakrájať avokádo
Ako zabrániť hnednutiu jabĺk
Ako ľahko oddeliť žĺtok od bielka
Ako udržať bylinky čerstvé dlhšie
Video návod: