Výborný tip ako pripraviť šťavnaté bravčové plátky so slaninkou a jemne pikantnou chuťou. Skvelý recept na slávnostný obed, ale aj na celkom bežné jedlo pre celú rodinu. Je to pochúťka!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
800 g bravčovej krkovičky nakrájanej na plátky
100 g slaninky
5 strúčikov cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie, majoránku, rascu, pálivú papriku, štipku chilli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme, osušíme a okoreníme. Preložíme do misky, pridáme aj ostatné koreniny, nadrobno nakrájaný cesnak a prikryjeme alobalom. Odložíme do chladničky marinovať.
Necháme marinovať minimálne 2 hodiny – ideálne však celú noc.
Zemiaky nakrájame na kúsky a uložíme do vymastenej zapekacej misy. Na zemiaky uložíme plátky slaniny prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Zatiaľ marinované bravčové plátky vyberieme von z chladničky a sprudka opražíme na oleji z oboch strán dozlatista.
Potom na zemiaky a slaninku uložíme plátky mäsa, posypeme cibuľkou opraženou na panvici a necháme ešte 20 minút piecť pod fóliou. Potom fóliu odstránime a necháme zapiecť, kým na mäsku nevznikne chrumkavá kôrka.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)