Vláčny dezert, ktorý sa vám doslova rozpadne na jazyku. Navyše príprava tejto dobroty je rýchla a nenaráčoná. Doprajte si nadýchaný a lahodný dezert, ktorý rozžiari vaše víkendové popoludnie.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
150 g cukru
100 ml oleja
125 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
1 lyžica vanilkového cukru
250 g polohrubej múky
Na polevu:
50 g cukru
50 g čokolády
1 lyžica kakaa
125 ml mlieka
Na obaľovanie:
Strúhaný kokos
Postup:
Najskôr si pripravíme cesto. Celé vajcia šľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom cca 3 minúty pri vysokých otáčkach. Potom do zmesi postupne pridáme olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vyšľaháme hladké cesto bez hrudiek.
Hotové cesto vylejeme na plech s rozmermi 19 x 19 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 30 minút pri teplote 180 stupňov.
Medzitým si pripravíme polevu. Cukor, mlieko, kakao a čokoládu zmiešame v kastróliku, preložíme na sporák a necháme zovrieť. Potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Upečené cesto necháme vychladnúť, nakrájame na kocky, namáčame v poleve a potom hneď obaľujeme v kokose (každú stranu necháme ponorenú v poleve aspoň 15 sekúnd).Miesta, ktoré sa nám nepodarilo dostatočne namočiť, jednoducho natrieme polevou a posypeme kokosom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ok