TAJOMSTVO lineckého cesto „jemnejšieho ako dych“, ktoré sa NIKDY netrhá: Recept slovenskej cukrárky!

Úžasne jednoduchý recept, vďaka ktorému si doma pripravíte linecké koláčiky, aké ste ešte nejedli.
[mashshare]

Úžasne jednoduchý recept z youtube, vďaka ktorému si doma pripravíte linecké koláčiky, aké ste ešte nejedli.

Zvládnu ho aj začínajúce gazdinky!

 

 

Potrebujeme:

750 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

500 g masla

250 g práškového cukru

3 žĺtky

kôru z jedného citróna

marhuľový a malinový džem

čokoládu

Voliteľné na lepenie:

Domáci lekvár

Nutella

Džemy a marmelády podľa chuti

Postup:

Citrón dobre poumývame pod tečúcou vodou.

 

 

Kôru nastrúhame do menšej misky.

TIP:

Ešte lepšie je použiť chemicky neošetrený citrón. 

Múku preosejeme cez sitko.

Pridáme práškový cukor, citrónovú kôru, maslo a žĺtky.

 

 

Zmes trpezlivo miesime.

Všetky ingrediencie sa musia spojiť, aby nám vzniklo kompaktné cesto.

Cesto si rozdelíme na 4 časti.

Vložíme ich do misy, prikryjeme a uložíme do chladničky.

 

 

Podložku si posypeme múkou a cesto na nej dobre rozvaľkáme do tvaru väčšej pizze.

Z cesta si pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré uložíme na plech.

Kolieska by mali byť rovnako hrubé, aby sa nám rovnomerne upiekli.

 

 

Cesto, ktoré nám ostalo vždy premiešame s čerstvým, aby nebolo suché.

TIP:

Do jednej časti koliesok, ktoré pôjdu navrch si môžeme vykrojiť ľubovoľné vzory, resp. linecké pečivo ako také môže mať tiež tvar, aký si vyberiete. 

V rúre vyhriatej na 190°C necháme piecť kolieska 6 minút.

Počas pečenia ich sledujeme, aby sa nám nepripiekli.

 

 

Vrch koláčikov môžeme ozdobiť čokoládou.

Na nevyrezanú časť koliesok natrieme džem a potom spojíme s druhou časťou.

Koláčiky sú pripravené k servírovaniu.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes