Ak ste v špajzy našli starší chlebík, ktorý už ani zďaleka nie je taký chrumkavý a chutný, poradíme vám skvelý tip, ako z neho vykúzliť večeru eňo-ňuňo. Stačí pozrieť do chladničky, vybrať pár prísad, ktoré máte poruke, urobiť do chlebíka zárezy, naplniť a šup do rúry. Výborná večera alebo pohostenie pre návštevy je na svete!
Potrebujeme:
3 vajcia uvarené natvrdo
Pikantnú salámu (cca 70 g)
Šunku (cca 100 g)
Slaninku (cca 100 g)
1 červenú cibuľu nakrájanú
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g syra (môžeme použiť rôzne druhy syra)
Paradajky, papriku, kečup…
Na vrch:
Strúhaný syr
Rozpustené maslo
Petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku
Postup:
Na povrchu chlebíka urobíme hlboké zárezy priečne aj pozdĺžne tak, aby sme ho celkom neprezerali.
Teraz do zárezov naplníme prísady, ktoré sme si prichystali – môžete požiť čokoľvek, čo máte poruke. Neváhajte pridať aj plátky zeleniny (paradajky, papriku..). Chlebík preložíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Povrch potrieme maslom, posypeme syrom – môžeme pridať aj zelené bylinky.
Prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Potom alobal zložíme a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: faluvegikurtaporta