Máte doma starší chlebík? Stačí len pár zárezov, obľúbené prísady a za pár minút máte večeru ako lusk!

Výborná večera zo staršieho chlebíka, alebo skvelé pohostenie pre návštevy. :-)

Ak ste v špajzy našli starší chlebík, ktorý už ani zďaleka nie je taký chrumkavý a chutný, poradíme vám skvelý tip, ako z neho vykúzliť večeru eňo-ňuňo. Stačí pozrieť do chladničky, vybrať pár prísad, ktoré máte poruke, urobiť do chlebíka zárezy, naplniť a šup do rúry. Výborná večera alebo pohostenie pre návštevy je na svete!

Potrebujeme:

3 vajcia uvarené natvrdo

Pikantnú salámu (cca 70 g)

Šunku (cca 100 g)

Slaninku (cca 100 g)

1 červenú cibuľu nakrájanú

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g syra (môžeme použiť rôzne druhy syra)

Paradajky, papriku, kečup…

Na vrch:

Strúhaný syr

Rozpustené maslo

Petržlenovú vňať alebo zelenú cibuľku

Postup:

Na povrchu chlebíka urobíme hlboké zárezy priečne aj pozdĺžne tak, aby sme ho celkom neprezerali.

Teraz do zárezov naplníme prísady, ktoré sme si prichystali – môžete požiť čokoľvek, čo máte poruke. Neváhajte pridať aj plátky zeleniny (paradajky, papriku..). Chlebík preložíme do zapekacej misy vystlanej papierom na pečenie. Povrch potrieme maslom, posypeme syrom – môžeme pridať aj zelené bylinky.

Prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Potom alobal zložíme a necháme ešte 10-15 minút zapiecť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: faluvegikurtaporta

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.