Výborný obed – mäsko v lahodnej omáčke zo smotany, slaninky a šťavnatej zelenej cibuľky. Výborne sa hodí k zapečeným zemiakom, alebo aj k ryži či cestovine. Je to mňamka.
Potrebujeme:
600 g bravčového stehna
300 g zelenej cibule (mrazenej)
100 g slaniny nakrájanej na kocky
2 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 zelenú papriku
1 paradajku
1 lyžičku rasce
1 lyžičku sladkej papriky
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Bravčové umyjeme, osušíme a nakrájame na prúžky. Ochutíme soľou, korením.
Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na rozpálenom oleji do sklovita. Potom pridáme slaninku, mäso, pretlačený cesnak a rascu. Necháme na panvici sprudka orestovať 1-2 minúty. Potom pridáme nakrájanú papriku, paradajku a dusíme 10 minút. Pridáme pridáme aj zvyšné koreniny
Keď mäso zmäkne a začne sa odparovať tekutina, pridáme fazuľu – prikryjeme pokrievkou a dusíme. Keď sú fazuľky zmäknuté a mäso je už tiež dostatočne zmäknuté, pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Premiešame, privedieme do varu a zložíme z plameňa.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked