Babičkin trik, ako prevoňať kuchyňu a vydezinfikovať vzduch, bez ktorého sa už nikdy nezaobídete!

Tento starý trik si okamžite zamilujete.

Kuchyňa je miestom, kde sa často pripravuje rôznorodé jedlo, a niektoré vône môžu pretrvávať dlhšie, než by sme si priali.

Po varení aromatických jedál, ako je vyprážaná ryba alebo uvarená zelenina, zostáva vzduch v miestnosti naplnený intenzívnymi pachmi, ktoré môžu byť rušivé.

Existujú však jednoduché a osvedčené triky, ako sa týchto nepríjemných pachov rýchlo a účinne zbaviť.

 

 

Jedným z nich je využitie škorice a šalvie, ktoré naše staré mamy s obľubou používali a tento trik pripomenul portál comestarbene.

Ako prevoňať kuchyňu a zbaviť vzduch baktérií?

 

 

Staré mamy vedeli, ako na to, a ich metódy sú účinné aj v dnešnej modernej kuchyni.

Škorica a šalvia sa stali obľúbenými prírodnými pomocníkmi pri eliminácii pachov, pričom ich využitie je nielen jednoduché, ale aj veľmi účinné.

Škorica je voňavé korenie so sladkou a mierne štipľavou arómou.

 

 

Jej antimikrobiálne a antibakteriálne vlastnosti nielenže pomáhajú ukryť nepríjemné pachy, ale tiež zlepšujú celkovú kvalitu vzduchu v miestnosti.

Šalvia je aromatická bylina s intenzívnou vôňou a antibakteriálnymi a antiseptickými vlastnosťami.

 

 

Často sa používa ako prírodný prostriedok na čistenie a dezinfekciu vzduchu a prostredia.

Ako pripraviť babičkin voňavý elixír

Na odstránenie pachov pomocou škorice a šalvie stačí nasledovať tento jednoduchý recept…

 

 

Zmiešajte 2 polievkové lyžice škorice s hrsťou listov šalvie.

Pridajte trochu vody a všetko spolu dajte do hrnca.

 

 

Na miernom ohni nechajte zmes zovrieť, aby sa začali uvoľňovať voňavé výpary.

Tieto výpary nielenže absorbujú nepríjemné pachy, ale zanechajú vzduch v kuchyni svieži a voňavý.

 

 

Ďalšie aromatické bylinky na boj proti pachom

Okrem škorice a šalvie môžete na odstránenie nepríjemných pachov využiť aj ďalšie aromatické bylinky, ako sú mäta a rozmarín.

Tieto bylinky majú osviežujúce a relaxačné vlastnosti, ktoré pomáhajú neutralizovať nepríjemné pachy a zároveň dodávajú priestoru príjemnú arómu.

Mäta je aromatická bylina, známa svojou osviežujúcou vôňou.

 

 

Jej aromatické vlastnosti sú skvelé na boj proti pachom.

Môžete ju nechať voľne v kuchyni alebo ju zaliať vodou a využiť jej výpary.

 

 

Ďalšou možnosťou je pripraviť si mätový odvar, ktorým môžete čistiť povrchy a získať tak nielen svieži vzduch, ale aj čistú kuchyňu.

Rozmarín je ďalšou účinnou bylinkou, ktorá sa dá využiť na prevoňanie kuchyne.

Pár kvapiek esenciálneho oleja z rozmarínu môžete pridať do difuzéra alebo ho nechať zovrieť vo vode, čím sa rozšíri jeho príjemná vôňa po celej miestnosti.

 

 

Tip na silnejšiu vôňu

Ak máte radšej výraznejšiu a intenzívnejšiu vôňu, môžete si pripraviť kombinovaný nálev z mäty a rozmarínu.

Tento silný voňavý elixír nielen prevonia vašu kuchyňu, ale zároveň prispeje k vytvoreniu čistejšieho a príjemnejšieho prostredia.

Nepríjemné pachy v kuchyni už viac nemusia byť problémom.

 

 

S využitím tradičných prírodných prostriedkov, ako sú škorica, šalvia, mäta a rozmarín, môžete ľahko a rýchlo osviežiť vzduch a zbaviť sa nežiaducich pachov.

Stačí len niekoľko jednoduchých krokov a vaša kuchyňa bude voňať sviežo a príjemne.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.