Vlašské orechy sú nielen chutné, ale aj mimoriadne prospešné pre zdravie, plné vitamínov, minerálov a antioxidantov.
Ich pravidelná konzumácia podporuje imunitu, zlepšuje pamäť a prospieva srdcu.
Ak máte doma veľa vlašských orechov, tento jednoduchý spôsob ich konzervácie vám umožní uchovať si ich čerstvé až na dva roky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Konzervácia orechových jadier podľa tohto návodu z portálu gatitul je navyše veľmi jednoduchá a nevyžaduje žiadne špeciálne pomôcky.
Okrem toho, že sú orechy skvelé ako občerstvenie, môžete ich pridať aj do rôznych receptov, najmä do koláčov.
Správne uskladnenie orechov je kľúčové a len tak si zachovajú skvelú chuť a prospešné látky.
Ingrediencie:
orechové jadrá
Postup:
Vlašské orechy rozbijeme a povyberáme jadrá.
Tie necháme dôkladne vyschnúť.
Keď sú orechové jadrá suché, vložíme ich do čistých suchých zaváracích pohárov.
Poháre prikryjeme viečkami.
Na dno veľkého hrnca položíme čistú handričku alebo kuchynskú utierku.
Do hrnca vložíme poháre s orechmi a zalejeme vodou tak, aby boli poháre ponorené do polovice.
Hrniec položíme na sporák a zahrievame, kým voda nezačne vrieť.
Keď voda začne vrieť, znížime ohrev a necháme variť ďalších 10 minút.
Poháre opatrne vyberieme z vody a pevne dotiahneme viečka.
Necháme ich úplne vychladnúť a následne uložíme na tmavé a chladné miesto – ideálne do pivnice alebo špajze.
Orechové jadrá konzervované touto metódou si uchovajú svoju čerstvosť, vôňu aj chuť až dva roky.
Ak máte doma veľké množstvo vlašských orechov, tento jednoduchý recept vám určite príde vhod.
700 ml nádoba môže obsahovať približne 300 – 330 g jadier vlašských orechov, v závislosti od ich veľkosti.
Vlašské orechy sú neoddeliteľnou súčasťou mnohých receptov a vďaka tejto metóde ich môžete mať vždy poruke.
Veľa šťastia!