Rozlietané RAŽNIČI z jedného plechu: Stačí len všetko nakrájať a dať piecť, vynikajúci obed je hneď na stole!

Nemusíte totižto strácať čas s napichovaním prísad na špízy, všetko jednoducho nakrájate a dáte na plech. 

Hľadáte rýchly a jednoduchý recept na obed? Ražniči na plechu je ideálnym riešením. Stačí pár ingrediencií, plech a rúra a máte hotovo chutné a sýte jedlo pre celú rodinu.

 

 

Oproti klasickému receptu je táto verzia podľa pani Jany S. oveľa jednoduchší na prípravu.

Nemusíte totižto strácať čas s napichovaním prísad na špízy, všetko jednoducho nakrájate a dáte na plech.

Recept môžete obohatiť o prísady podľa chuti, prípadne o ingrediencie, ktoré práve potrebujete spotrebovať.

Potrebujeme:

500 g bravčového mäsa na špízy

 

 

1 červená paprika

1 žltá paprika

1 biela paprika

2 klobásy (rôzne druhy)

1 červená cibuľa

1 žltá cibuľa

Olej na potretie

2 lyžice kečupu

1 lyžička horčica

1 lyžica grilovacieho korenia

1 lyžica staročeského korenia

Soľ

Čierne mleté korenie

voda

Voliteľné:

 

 

Slanina

Cuketa

Huby

Koreniny podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Postup:

Mali by ste si pripraviť všetky ingrediencie a nakrájať ich na menšie kúsky.

 

 

Bravčové mäso nakrájajte na špízy, papriky a cibuľa na menšie kúsky, a klobásy na kolieska.

Zmiešajte olej, kečup, horčicu, grilovacie korenie a koreniny.

Potom pridajte vodu a premiešajte, aby vznikla marináda.

 

 

Položte špízy s mäsom a zeleninou na alobal, zalejte marinádou a dobre zabaľte alobalom, aby sa vytvoril uzavretý balíček.

Pečte pri teplote 200 stupňov Celzia po dobu 20-25 minút.

Potom odstráňte alobal a pečte ešte 5-10 minút, kým nebudú ražničí dokonale opečené.

 

 

Podávajte s rôznymi omáčkami alebo prílohami podľa vášho gusta.

Tipy:

Marinujte dlhšie: Čím dlhšie bude mäso marinovať, tým viac chuti absorbuje.

Kombinujte chute: Nebojte sa experimentovať a kombinovať rôzne príchute.

Pridajte rôznu zeleninu: Zelenina dodá ražniči sviežosť a vitamíny.

Opečte dozlatista: Aby ražniči boli chrumkavé a šťavnaté, okrem rúry ich opečte na grile alebo na panvici dozlatista.

Podávajte s vhodnou prílohou: Ryža, zemiaky, šalát, alebo pečivo sú skvelé prílohy k ražniči.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.