Fantastická príloha, ktorú vyčarujte z obyčajných zemiakov a surovín, ktoré určite nájdete vo vašej kuchyni.
Tieto zemiaky sú tak chutné, že ich doma pripravujem každý týždeň.
Určite si pochutnáte aj vy!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov približne rovnakej veľkosti
Rozmarín
Kajenské korenie
Soľ
Čierne mleté korenie
3 strúčiky pretlačeného cesnaku
3 lyžice zmäknutého, ideálne rozpusteného masla
Plátky masla
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme – ošúpeme.
Rozdelíme na polovice.
Potom na povrchu každého kúska urobíme hlbšie zárezy.
Postupujeme tak, aby sme zemiaky celkom nerozrezali.
V miske zmiešame maslo s cesnakom a koreninami.
Do tejto zmesi pridáme zemiaky.
Dobre premiešame.
Môžeme nechať chvíľu marinovať.
Dôležité je, aby sa maslo a koreniny dostali na povrch každého zemiaku.
Zemiaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Ukladáme narezanou časťou nahor.
Pečieme pri teplote 190 stupňov približne 35 minút – alebo kým povrch zemiakov nie je zlatistý.
Po 20 minútach pečenia uložíme na zemiaky plátky masla.
Necháme dopiecť.
Takto pripravené zemiaky podávame ako prílohu alebo ako hlavný chod.
Sú výbrné a krásne chrumkavé!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)