Mimoriadne šťavnaté a nebesky chutné kuracie krídla, ktoré zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Odkedy ich doma pripravujem na večeru, na tie z fast foodu si ani nespomenieme.
Výnimočný recept na delikátne kuracie prsia z youtube kanála Appetizing – Meat Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg kuracích krídeliek
1 l vody
80 g zmäknutého masla
5 g soli
2 g mletého čierneho korenia
3 g sladkej papriky
15 g cesnaku
50 g kečupu
50 g horčičných semienok
50 g medu
20 ml citrónovej šťavy
50 ml sójovej omáčky
Na šalát:
2 paradajky
20 g petržlenovej vňate
1 červenú cibuľu
2 uhorky
3 g soli
2 g mletého čierneho korenia
20 ml olivového oleja
10 ml citrónovej šťavy
Postup:
Z kuracích krídiel odkrojíme kraje. Do panvice nalejeme vodu.
Pridáme krídla a varíme štyri minúty.
Po uplynutí doby preložíme krídelka do misky.
V panvici roztopíme maslo a vložíme krídla.Na strednom ohni smažíme 7 minút.
Mäso osolíme, ochutíme čiernym korením, paprikou a premiešame.
Do menšej misky nastrúhame cesnak.
Pridáme kečup, horčičné semienka, med, citrónovú šťavu, sójovú omáčku a dobre zmiešame.
Omáčku nalejeme do panvice a premiešame. Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.
Medzitým pripravíme šalát: paradajku nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a na kocky nakrájanú cibuľu.
Uhorku nakrájame na kocky a pridáme do misky so zeleninou. Šalát osolíme a pridáme čierne korenie.
Nalejeme olivový olej, citrónovú šťavu a všetko spolu dôkladne zmiešame.
Kuracie krídelká na panvici premiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: