Urobte to s nezrelými slivkami: Jednoduchý trik a ovocie je ideálne na jedenie!

Ten môže pomôcť slivkám dozrieť rýchlejšie a pripraviť ich na konzumáciu alebo spracovanie.

Slivky sú obľúbeným ovocím pre svoju sladkú chuť a šťavnatú dužinu, ktorá sa doslova rozplýva v ústach.

 

 

Čerstvé zrelé slivky sú skvelé na jedenie, ale aj na prípravu džemov a štiav.

Čo však robiť, keď narazíme na nezrelé kusy, ktoré sú tvrdé a bez chuti?

Existuje jednoduchý trik, ktorý odporúča portál smakosze.

Ten môže pomôcť slivkám dozrieť rýchlejšie a pripraviť ich na konzumáciu alebo spracovanie.

Ako urýchliť dozrievanie sliviek

 

 

Najlepším spôsobom, ako dozrieť nezrelé slivky, je umiestniť ich na slnečný parapet.

Slivky tak budú vystavené priamemu slnečnému žiareniu, čo urýchli ich zrenie.

Alternatívne môžete slivky umiestniť na tri dni do papierového vrecka.

 

 

Ak pridáte k slivkám do vrecka aj jablká, banány alebo zelenú zeleninu, proces dozrievania sa ešte viac urýchli.

Tieto plody produkujú etylén – plyn, ktorý podporuje dozrievanie ovocia.

Ak ráno vložíte slivky do papierového vrecka a pevne ho uzavriete, už po niekoľkých hodinách uvidíte zmenu.

 

 

Ovocie zmení svoj vzhľad, stane sa mäkším a získa lepšiu chuť.

Zrelé slivky budú nielen ideálne na priamu konzumáciu, ale aj na zaváranie či prípravu rôznych zaváranín. 

Slivky v kuchyni a ich prínosy pre zdravie

 

 

Slivky sú skvelým doplnkom jedálnička, pretože sú prospešné pre tráviaci systém, pomáhajú regulovať trávenie a zlepšujú chuť do jedla.

Ich pravidelná konzumácia môže pomôcť predchádzať vzniku aterosklerózy a rakoviny.

Slivky sú bohaté na vlákninu a obsahujú množstvo vitamínov, ako sú A, C, E, B6 a K.

 

 

V kuchyni sú slivky všestranné.

Sú ideálne na prípravu džemov, džúsov a sirupov.

Dobre sa hodia k rôznym jedlám, ako sú knedle alebo omáčky, na koláče a dezerty.

 

 

Dokonca aj zmrzlina so slivkovou omáčkou je lahodným dezertom, ktorý si získa každého.

Tento jednoduchý trik vám pomôže vysporiadať sa s nezrelými slivkami a využiť ich na maximum.

 

 

Stačí len trochu trpezlivosti a slnečného svetla, a slivky budú čoskoro pripravené na konzumáciu alebo ďalšie spracovanie.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.