Beriem kefír, cesnak, 2 vajcia a CUKETU už inak nerobím! Najlepšie cestíčko a perfektný obed je na stole!

Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!
[mashshare]

Toto cestíčko je vynikajúce, extrémne rýchle a také lahodné, že ho pokojne môžete dať aj na rezne. Vynikajúca chuť!

 

 

Top recept na cuketu

Cestíčo sa pripravuje rýchlo a jednoducho. Stačí zmiešať všetky ingrediencie a obaliť v ňom nakrájanú cuketu.

Do cestíčka môžete pridať rôzne koreniny, bylinky alebo syr, čím vytvoríte rôzne chuťové kombinácie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na rozdiel od trojobalu lepšie priľne na cuketu, vďaka čomu zostane počas vyprážania jednotné.

Kefír a cesnak v hlavnej úlohe

 

 

Kombinácia kefíru a cesnaku v cestíčku je tou najlepšou voľbou pre ochutenie cukety.

Kombinácia kyslosti kefíru a výraznej chuti cesnaku vytvára komplexnú a zaujímavú chuť.

Kefír dodáva cestíčku vlhkosť a kyselina mliečna podporuje jeho kysnutie a nadýchanosť.

Obe tieto prísady sú bohaté na živiny, ktoré sú prospešné pre zdravie, navyše antibakteriálne účinky cesnaku pomáhajú predĺžiť trvanlivosť jedla.

Na cestíčko s kefírom a cesnakom potrebujeme:

1 cuketa (alebo karfiol, huby…)

2 vajcia

100 ml kefíru

3-4 lyžice hladkej múky

1 strúčik cesnaku

Soľ a korenie

Postup:

Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky (nešúpeme).

 

 

Osolíme, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.

Necháme chvíľu odležať.

Vajcia rozšľaháme so soľou, korením a kefírom.

Pridáme aj 2 kopcovité lyžice múky.

 

 

Vymiešame jednotné cestíčko,

Cuketové paličky obalíme najskôr dôkladne v múke, hneď v cestíčku a vyprážame v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista.

Cestíčko krásne drží, nesteká, netrhá sa a neopadáva.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes