Tento šalátik je nesmierne chutný a lahodný, jeho tajomstvo je v príprave jednotlivých prísad.
Najjednoduchší a najchutnejší recept, aký poznám, postupujte podľa odporúčaní z kanálu Chef 1A.
Kapusta je dostupná po celý rok, ale práve v letných mesiacoch je najchutnejšia. Využite túto sezónnu zeleninu na prípravu nášho rýchleho šalátu. Je to skvelý spôsob, ako si vychutnať jej sladkastú chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 tretinu hlávky kapusty
2 lyžice octu
Vodu
1 cibuľu
1 citrón
1 veľkú mrkvu alebo 2 menšie
2 vajcia uvarené natvrdo
1 lyžicu cukru
1 lyžicu sušenej petržlenovej vňate
2 lyžice octu
100 g majonézy
Soľ podľa chuti
Postup:
Kapustu zbavíme poškodených listov.
Nakrájame ju najemno.
Prípadne môžeme nastrúhať – je to na vás
Kapustu preložíme do misky.
Zalejeme vodou tak, aby voda kapustu celkom pokrývala.
Pridáme 2 lyžice octu a premiešame.
Necháme 5 minút odstáť.
Medzitým si pripravíme ostatné prísady.
Cibuľu si nakrájame na plátky.
Citrón prekrojíme na polovicu.
Cibuľu preložíme do misky, pokvapkáme šťavou z citrónu a premiešame.
Necháme stáť 5 minút.
Mrkvu si očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Vajcia uvaríme natvrdo.
Ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Vajcia pridáme do misky k mrkve.
Kapustu scedíme a necháme – pridáme do misky.
Pridáme aj cibuľu.
Dochutíme cukrom a premiešame.
Pridáme aj sušenú petržlenovú vňať a soľ podľa chuti.
Pridáme aj ocot a dobre premiešame.
Nakoniec vmiešame majonézu a máme hotovo.
Šalátik podávame vychladený.
Čím dlhšie ho necháte odstáť, tým chutnejší bude.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
Video návod: