Výborný tip na chutnú večeru z jedného plechu. Príprava tejto dobroty vám zaberie menej ako 1 reklamu v televízii.:-)
Potrebujeme:
4 kuracie stehná – celé
1 kg menších zemiakov
5 cibule
2 lyžice masti
1 lyžičku sušeného tymiánu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku sušeného rozmarínu
Zväzok najemno nasekanej petržlenovej vňate
100 ml bieleho alebo ružového vína
Soľ
Postup:
Kuracie stehienka umyjeme, osušíme, potrieme masťou, osolíme a posypeme zmesou korenín.
Zemiaky očistíme a ak sú malé nemusíme ani krájať – maximálne prekrojíme na polovice. Preložíme na plech vymastený zvyšnou masťou, osolíme a posypeme koreninami. Pridáme aj cibuľky nakrájané na kúsky. Na zeleninu uložíme stehienka (niekoľko kúskov cibule môžeme uložiť na mäso) a podlejeme vínom.
Prikryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 230 stupňov 1 hodinu. Potom alobal odložíme, teplotu zvýšime na 250 stupňov a pečieme ešte 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: karcsifozdeje