Už nepotrebujete hľadať nič iné: 33 najlepších receptov na rýchle pohostenie pre vaše návštevy!

Vybrali sme pre vás zbierku najlepších slaných a sladkých párty jednohubiek a nápadov na rýchle a skvelé pohostenie pre vaše návštevy. Všetky majú jedno spoločné – viete ich expresne pripraviť a chutia naozaj fantasticky.

Guličky mnohých chutí

dovolenkové šaláty

Potrebujeme:

500 g plnotučný tvaroh
100 g maslo
200 g syr Gorgonzola

Na obalenie:

1 hrsť nasekaná pažítka, semienka, kokos, mleté orechy, červené repa

Postup:

V miske zmiešame plnotučný tvaroh, maslo a gorgonzolu. Zmes poriadne rozpučíme vidličkou, aby mala čo najhladšiu konzistenciou.

...

Mokrými prstami tvarujeme zo zmesi guľky, ktoré obaľujeme v nasekanej pažítke. Uložíme ich do košíčkov a vložíme stuhnúť do chladničky.
TIP: Guľky môžeme obaliť v sezamových semienkach, v čili lupienkoch, petržlenovej vňati alebo mletej paprike.

Rýchla slaná roláda, ktorá sa vždy vydarí

Perfektný tip na slané pohostenie, alebo chutnú večeru: Rýchla slaná roláda, ktorá sa vždy vydarí!

Potrebujeme:

6 vajce

6 lyžíc hladkej múky

3 lyžice vody

3 lyžice mlieka

1 lyžičku soli

1 bal. prášku do pečiva

Na náplň:

250 g nátierkového masla

2-3 lyžice kyslej smotany

Saláma, šunka, kyslé uhorky

Postup:

Vajcia rozšľaháme do peny, pridáme múku, vodu, mlieko, soľ a prášok do pečiva. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečnie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

Hneď po upečení odstránime papier na pečenie a cesto zrolujeme do vlhkej utierky. Necháme vychladnúť a potom natrieme syrom, pridáme salámu, šunku, nakrájané uhorky a zavinieme. Nakrájame na pásiky a podávame ako skvelé predjedlo.

Šunkové rolky

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kyslej smotany

1 a 1/2 lyžice horčice

1 lyžičku soli

Korenie podľa chuti

1 ks stredne veľkej cibule (voliteľné)

Voliteľné: kukurica, hrášok, strúhaný zeler, smotanový syr

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčadlo na zemiaky (alebo nakrájame nadrobno), Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a vajcia. Dôkladne premiešame. Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady – napríklad zelenú cibuľku, kôpor či petržlenovú vňať.

Pomazánku vložíme do chladničky vychladiť na niekoľko hodín – ideálne na noc.

Podávame s čerstvým pečivom a zeleninou.

Párty rolky z tortilly

Potrebujeme:

1 bal. tortilla

Syrokrém, smotanový syr alebo nátierkové maslo

Syr, šunka, cesnak, paprika, šalát, údený losos…

Postup:

Tortilly si rozložíme na pracovnú dosku tak, aby sme vytvorili jeden veľký obdĺžnikový plát (jednu tortillu preložíme cez druhú), potrieme smotanovým syrom alebo inou nátierkou, ktorú sme zmiešali s jedným strúčikom pretlačného cesnakom.

Poukladáme voliteľné prísady a pevne zrolujeme. Nakrájame na pásiky a každý napichneme na špáradlo. Na špáradlo napichneme aj kúsok olivy ako dekoráciu.

Twister tyčinky

15-minútové slaninové “Twister” tyčinky

Potrebujeme:

250 g rozvaľkaného lístkového cesta

Horčicu (obyčajnú alebo celozrnnú)

Strúhaný tvrdý syr

250 g slaniny nakrájanej na tenké plátky

Žĺtok na potretie

Sezamové semienka na posypanie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a cesto preložíme na pracovnú dosku.

Cesto potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Potom na syr uložíme plátky slaniny. Cesto nakrájame na prúžky – široké tak, ako plátky slaninky. Každý prúžok cesta zrolujeme do špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote

Pečieme približne 10-12 minút, alebo kým cesto nebude zlatisté a chrumkavé.

Plnené paprikové kolieska

Vynikajúci tip na skvelé pohostenie: Letné plnené papriky „na studeno“ chutia výborne a máte ich hotové raz-dva!

Potrebujeme:

250 g masla

200 g smotanového syra, jemného tvarohu (prípadne syrokrému)

250 g šunky nakrájanej nadrobno

4 uvarené vajcia

1 lyžicu horčice

Soľ, čierne mleté korenie

12 – 15 ks papriky – podľa veľkosti papriky

Postup:

Zmäknuté maslo v mixéri zmiešame so syrom a horčicou. Pridáme nakrájanú šunku, postrúhané uvarené vajcia, soľ a korenie. Do tejto zmesi pridámeja 2-3 papriky nakrájané na malé kocky.

Zvyšné papriky očistíme a odstránime vnútro s jadierkami. Do vnútra navrstvíme náplň a vložíme do chladničky na niekoľko hodín vychladiť.

Servírujeme ako studenú misu nakrájané na kolieska.

Košíčky zo staršieho chlebíka

Potrebujeme:

Plátky toastového chleba

Niečo na vykrajovanie (pohár, vykrajovátko alebo prelchovku

Formu na muffiny vymastenú maslom

Prísady na oblohu:

Vajíčka

Šunku

Strúhaný syr

Smotanu, kečup, koreniny

Postup:

Z toastového chleba vykrojíme kruhy (zvyšok môžeme použiť do plnky alebo na prípravu knedle).

Pomocou valčeka rozvaľkáme vykrojené kúsky natenko a vložíme do otvorov vo forme.

Naplníme náplňou podľa chuti – napríklad rozšľahané vajíčka so šunkou a syrom alebo čokoľvek, čo nájdete v chladničke.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňov približne 15 minút (prípade podľa toho, aby boli okraje opečené dochrumkava a vajce v náplni nestuhne).

5-minútové šunkové rolky

Šunkové rolky hotové za 5 minút!

Potrebujeme:

500 g šunky nakrájanej na hrubšie plátky

150 g strúhaného syra

4 menšie vajcia uvarené natvrdo

2-3 strúčiky cesnaku

100g majonézy

Postup:

Uvarené vajíčka nakrájame nadrobno, prípadne nastrúhame na strúhadle. Pridáme majonézu, syr, pretlačený cesnak a celú zmes dôkladne premiešame.

Náplň navrstvíme na šunkové kolieska a zrolujeme.

Podávam s čerstvým pečivom.

Lyžičky z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta

Dezertné lyžičky

Postup:

Z plátu cesta vykrajujeme tvar lyžičky a to tak, že lyžičku jednoducho priložíme na cesto a vyrežme požadovaný tvar.

Každý kúsok cesta potom uložíme na lyžičku – môžeme jemne stlačiť alebo upraviť, aby cesto držalo svoj tvar.

Lyžice s cestom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Lyžicu teraz môžeme dozdobiť prísadami podľa našej chuti. Na tieto jednohubky bolo použité strúhané maslo a kaviár.

Rýchle sezamové tyčinky

3 suroviny, 15 minút: Vyskúšajte domáce sezamové tyčinky!

Potrebujeme:

290 g kryštálového cukru

1 citrón

150 g sezamových semienok

Postup:

Cukor preložíme na panvicu s hrubším dnom, pridáme strúhanú kôru z citróna a varíme za stále miešania, kým nevznikne svetlo-hnedý karamel.

Následne, za stáleho miešania pridáme šťavu z citróna. Nakoniec vmiešame do hmtoy sezamové semienka a hmotu hneď prelejeme na plech vyslaný papierom na pečenie. Hmotu rozotrieme tak, aby nám vznikla čo najviac rovnomerná tenká vrstva.

Nôž potrieme maslom a hmotu nakrájame na tyčinky.

Potom necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Košíčky z lístkového cesta

Potrebujeme:

Olivy

Lísktové cesto

Pizza omáčku

Postup:

Z cesta si vykrojíme základ košíka – kruhy a na ne navrstvíme trochu omáčky a uložíme olivu. Cesto, ktoré zvýši si opäť rozvaľkáme a vykrajujeme z neho tenšie pásiky, ktoré preložíme cez vrch olivy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečiem pri teplote 180 stupňov len 15-17 minút.

Salámová roláda

Fotopostup: Salámovo-syrová roláda

Potrebujeme:

500 g smotanového syra izbovej teploty

300 g suchej salámy nakrájanej na tenké plátky

1 zelenú papriku nakrájanú na tenké plátky

Postup:

Na pracovnú dosku rozprestrieme potravinovú fóliu, položíme na ňu syr a prikryjeme ho ďalším kusom fólie. Valčekom rozvaľkáme syr na obdĺžnik s hrúbkou cca 1 centimeter.

Z vrchu odstránime fóliu a na syr ukladáme plátky salámy. Potom syr pokrytý salámou opäť prikryjeme fóliou a opatrne otočíme.

Potom z vrchnej časti opäť odstránime fóliu a na syrovú vrstvu nanesieme plátky zelenej papriky.

Roládu opatrene zrolujeme tak, aby držala čo najpevnejšie.

Roládu servírujeme nakrájanú na kolieska. Pri krájaní použite ostrý nôž.

Mäsové pokušenie

Mäsové pokušenie pre návštevy: Namiesto obyčajnej šunky a syra dajte na studenú misu toto, budete za hviezdu na každej oslave!

Potrebujeme:

700 g kuracích pŕs

Soľ a korenie podľa chuti

10 plátkov slaninky

80 g hladkej múky

3 vajcia

150 g tvrdého syra

150 g tvrdého údeného syra

2 lyžice kyslej smotany

8 plátkov šunky

Postup:

Mäso nakrájame na tenké plátky (ako na rezne) ochutíme soľou a korením. Formu na pečenie srnčí chrbát vyložíme plátkami slaninky tak, aby konce prečnievali cez formu. Mäso obalíme v múke, vajíčku a nakoniec aj v strúhanej syrovej zmesi. Plátky uložíme na slaninku, pokračujeme plátkami šunky a potom opäť obalenými kuracími prsiami. Takto pokračujeme, kým nemáme vo forme všetky prísady. Nakoniec konce slaninky preložíme cez vrch a prikryjeme alobalom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu (asi 20 minút pred koncom pečenia zložím alobal). Keď roláda vychladne, uložím ju do chladničky a podávam väčšinou ako studenú dobrotu, môžete však servírovať aj teplé.

Domáca šunka na tri spôsoby

Kuraciu šunku už nekupujte: Vyskúšajte si ju pripraviť doma a na tú z obchodu v momente zabudnete!

Základný recept

Potrebujeme:

250 g kuracích pŕs nakrájaných nadrobno

Soľ, čierne korenie, korenie na kuracie mäso

Postup:

Kuracie prsia zmiešame so soľou a koreninami. Preložíme do kuchynského robota a rozmixujeme najemno. Túto zmes potom navrstvíme na alobal a zatočíme pevne ako salonku.

Do pekáča uložíme roládu, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 35 minút. Potom necháme vychladnúť vo fólii, odstránime ju a servírujeme na tenké plátky.

Plnené rolky zo starých rožkov

Máte doma staré rožky, ktoré nikto nechce? Pripravte z nich vynikajúce plnené rolky!

Potrebujeme:

4 staršie rožky

150 g údeného syra

100 g šunky

60 g masla

2 vajcia uvarené natvrdo

1 zelenú papriku

1 červenú papriku

½ lyžičky soli

Štipku čierneho korenia

Postup:

Rožky rozdelíme na polovicu a konce odrežeme.

Rukoväťou varechy vyberieme vnútro, čím získame priestor na plnenie rožkov.

Syr nastrúhame a preložíme do misky (2-3 lyžice odložíme bokom na posypanie). Šunku nakrájame nadrobno, vajcia uvaríme a nastrúhame. Papriky nakrájame nadrobno a všetko spolu zmiešame v miske. Nakoniec pridáme rozpustené maslo, soľ a koreniny.

Náplň pomocou lyžičky navrstvíme do vnútra rožkov.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vrch rožtekov nie je chrumkavý.

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, ovocia, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Pripravte si ho aj vy!

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

150 g kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu želatíny v prášku

100 ml mieka

Ovocie podľa chuti:

1 ks banánu

1 ks kivi

Broskyňa, mandarinka, pomaranč

Postup:

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom. Ovocie olúpeme a nakrájame na kolieska – pomaranč, broskyňu a mandarínku –  na mesiačiky.

Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!

Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.

Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých postupne vrstvíme krém a ovocie. Vrch môžeme ozdobiť drtenými orieškami, čokoládou alebo karamelom.

Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

Plnené lieviky zo salámy

Jednoduché, sýte a chutné už na prvý pohľad. Potrebujete niekoľko plátkov suchej salámy nakrájanej na tenké pláty a rýchlu náplň. V miske zmiešajte nastrúhané uvarené vajce natvrdo, strúhanú mozzarellu (alebo iný syr), najemno nasekané bylinky a lyžicu majonézy či pomazánkového masla. Túto zmes naneste na kolieska salámy, ozdobte zelenou bylinkou (kúskom kôpru alebo petržlenovou vňaťou) a zatočte do tvaru kornútu. Potom stačí už len upevniť špáradlom a môžete podávať.

4 slané rolády z jednej várky

4 slané rolády z jednej várky: Chcete perfektné predjedlo na veľkonočný stôl? Vyskúšajte farebné rolády!

Potrebujeme:

Na cesto:

6 vajec

5 lyžíc múky

3 lyžice mlieka

3 lyžice oleja

1 lyžičku prášku do pečiva

1/2 lyžičky soli

Na červené farbu: 2 lyžice červenej sladkej papriky, alebo paprikovej pomazánky

Na zelenú farbu: 200 g rozmrzeného, scedeného špenátu

Na makovú: 2 lyžice celého maku

Žltú: nemusíme nič pridávať

Náplň:

400 g jemného tvarohu

500 g syrokrému

1 šálku kyslej smtoany

Voliteľné:

Šunka

Vajcia uvarené natvrdo

300 g kyslých uhoriek

Strúhaný syr

Postup:

6 bielkov ušľaháme s lyžičkou soli, potom pridáme žĺtky a ušľaháme do penistej hmoty.

Pridáme olej, premiešame, mlieko a opäť dobre premiešame. Nakoniec do zmesi postupne vmiešame múku a prášok do pečiva. Všetko miešame na najnižších otáčkach tak, aby vzniklo jednotné nadýchané cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti – do jednej vmiešame mak, do druhej papriku, do tretej špenát a štvrtú necháme tak, ako je.

Plech na pečenie vyložíme mastným papierom a rovnomerne naň navrstvíme cesto pomocou lyžice. Plechom potom niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek vo vnútri.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 15 minút. Upečenú, ešte horúcu roládu zrolujeme spolu s papierom a necháme vychladnúť. Takto postupujeme pri každej roláde.

Náplň je jednoduchá – syr a tvaroh rozmiešame so smotanou a navrstvíme na vychladnuté cesto. Na jednu roládu môžeme rozložiť plátky šunky, na druhú nastrúhať uvarené vajcia, na tretiu rozložiť zmes strúhanej šunky a kyslých uhoriek a štvrtú môžeme pripraviť len ako syrovú verziu – je to len na vás. Nakoniec rolády pevne zrolujeme do fólie a vložíme do chladničky na niekoľko hodín.

Falošné mini pizze z jedného zemiaku

Potrebujeme:

1 veľká nový zemiak

Kyslú smotanu

Strúhaný syr

1 strúčik cesnaku

Soľ a bazlaka

Ďalej môžete pridať čokoľvek, čo máte radi:

Paradajkovú omáčku, šunku, kukuricu….

Olivový olej

Postup:

Zemiak nakrájame na tenké plátky – netreba šúpať.

Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút, alebo kým sú plátky dostatočne prepečené.

Zemiaky teraz obložíme ľubovoľnými prísadami a dáme ešte zapiecť do rúry na 5 minút. Výborná je verzia bez mäsa, len s kyslou smotanou zmiešanou s trochou strúhaného syra, cesnakom a bazalkou. Môžete však zvoliť aj klasickú pizza verziu – paradajková omáčka, syr, šunka a pizza korenie.

Výsledok :-)

 

Palacinkové jednoduhubky

Potrebujeme:

2 vajcia

1 šálku mlieka

1 lyžicu cukru

4 lyžice hladkej múky

Med

Olej

Zrelé banány

Sekané orechy

Postup:

Mlieko zmiešame s vajciami, cukrom a múkou. Pridáme kakao a dôkladne premiešame. Z cesta dávkujeme naberačkou na rozpálenú panvicu s olejom, jednotlivé tenké palacinky. Palacinky natrieme medom na krtaj vložíme ošúpaný banán a zrolujeme. Zrolované palacinky necháme chvíľu odpočívať.

Pred podávaním nakrájame na kolieska, napichneme na špáradlá a posypeme sekanými orechmi.

Krémová vajíčková nátierka

Najlepšia vajíčková pomazánka

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kyslej smotany

1 a 1/2 lyžice horčice

1 lyžičku soli

Korenie podľa chuti

1 ks stredne veľkej cibule (voliteľné)

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčadlo na zemiaky (alebo nakrájame nadrobno), Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a vajcia. Dôkladne premiešame. Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady – napríklad zelenú cibuľku, kôpor či petržlenovú vňať.

Pomazánku vložíme do chladničky vychladiť na niekoľko hodín – ideálne na noc.

Podávame s čerstvým pečivom a zeleninou.

Kávové tyčinky namiesto kávy

Namiesto kávy: Vyskúšajte nepečené kávové tyčinky

Potrebujeme:

250 g maslových sušienok rozdrvených

1 šálku strúhaného kokosu

400 g kondenzovaného mlieka

60 g roztopeného masla

200 g masla izbovej teploty

2 a ½ šálky práškového cukru

¼ šálku teplého mlieka

2-3 lyžice instantnej kávy

Potrebujeme:

Kondenzované mlieko zmiešame s rozpusteným maslom. Najemno rozdrvené sušienky zmiešame v samostatnej miske s kokosom. Pridám zmes kondenzovaného mlieka.

Plech na pečenie vyložíme papierom, ktorý potrieme trochou oleja. Hmotu navrstvíme rovnomerne na plech.

Mlieko zmiešame s instantnou kávou. V inej miske rozšľaháme maslo s práškovým cukrom do jednotnej zmesi. Pridáme rozpustené mlieko s kávou a vymiešame krém. Krém navrstvíme na cesto a uhladíme. Dáme stuhnúť a potom jednoducho nakrájame na kocky.

Caprese jednohubky

Fotopostup: Rýchle caprese jednohubky

Potrebujeme:

Rajčiny

Mozzarellu

Olivový olej

Balsamico

Čerstvú bazalku

Postup:

Rajčiny nakrájame na plátky, ale dávame pozor, aby sme zeleninu celkom neprekrojili. Do zárezov striedavo vkladáme mozzarellu a lístky bazalky.

Takto pripravených rajčinových ježkov osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamikom.

Banánové kolieska v kokose

Banánové kolieska v kokose

Potrebujeme:

1 väčší banán

Strúhaný kokos

Smotanu na šľahanie

Postup:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. Ak obľubujeme sladšie dezerty, môžeme šľahačku ochutiť trochou medu.

Banán nakrájame na kolieska. Kolieska obaľujeme po obvode najskôr šľahačke a potom v strúhanom kokose. Môžeme okamžite podávať.

 Tvarohovo-čokoládové guľky bez pečenia

Tvarohovo-čokoládová guľky bez pečenia

Potrebujeme:

200 g tvarohu

1-2 lyžice kyslej smotany

Podľa potreby -rozdrvené maslové sušienky

1 lyžicu medu

Mandle alebo sušené ovocie

Hoblinky mliečnej čokolády

Postup:

Ak pracujeme s hrudkovitým tvarohom, najskôr ho prepasírujeme cez sito, aby sme získali jemnejšiu hmotu. Do tvarohu vmiešame med a kyslú smotanu. Vymiešame jednotnú hmotu z ktorej navlhčenými rukami formujeme menšie placky. Ak pracujeme s redším tvarohom a cesto nie je dostatočne pevné na formovanie placiek, primiešame sušienkovú drť.

Do stredu každej placky vložíme mandľu, alebo sušené ovocie a vyformujeme tvar guličky. Každú guličku obalíme v čokoládových hoblinkách a uložíme na plytký tanier alebo misu. Vložíme na 30 minút do chladničky vychladiť a môžeme podávať.

Paradajkové plátky zapečené so syrom a cesnakom

Nechce sa vám chystať klasické jednohubky? Vyskúšajte túto bleskovú chuťovku bez pečiva!

Celý recept na ich prípravu nájdete TU.

Najrýchlejšie Tiramisu pripravené za 5 minút

Najrýchlejšie Tiramisu: Pripravené za 5 minút!

Tiež neviete odolať chutnému talianskemu dezertu  s lahodou vôňou kávy? Pripravte si tento skvelý dezert v najrýchlejšom recepte, aký poznáme. Tiramisu poháre sú pripravené len za 5 minút.

Potrebujeme (na 3 poháre):

200 g akýchkoľvek sladkých sušienok alebo piškót

200 g nízkotučného tvarohu

100 g kyslej smotany

50 g práškového cukru

Vychladnutú kávu (pripravenú z 1 lyžičky kávy)

Pár kvapiek vanilkovej esencie (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Kakao na posypanie

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vanilkou. Sušienky namočíme do vychladnutej kávy a striedavo vrstvíme s krémom do dezertných pohárov. Nakoniec posypeme kakaom a vložíme do chladničky vychladnúť.

Poznámka: Podľa chuti môžete pridať nalámané kúsky čokolády, sušienky pokvapkať trochou rumu, alebo pridať do krému aj kúsky ovocia.

Tuniakovo-sezamové guľôčky

Fotopostup: Tuniakovo – sezamové guľôčky

Celý recept na ich prípravu nájdete TU.

Krémové capuccino poháre

Krémové capuccino poháre

Vynikajúci dezert na spríjemnenie popoludnia s úžasnou vôňou kávy a krémovou chuťou čerstvého tvarohu. Mňam!

Potrebujeme:

450 g tvarohu

1/3  + ½ šálky práškového cukru

2 lyžičky instantnej kávy

300 g kvalitnej tmavej čokolády

500 ml smotany na šľahanie (33%)

Postup:

Najskôr si pripravíme čokoládovú smotanu. Do hrnca prelejeme 200 ml smotany, preložíme na plameň a zahrejeme (odložíme si bokom dve lyžice teplej smotany). Do zvyšnej smotany vložíme čokoládu a necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.

Instantnú kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach teplej smotany.

Tvaroh, 1/3 šálky cukru a rozpustenú kávu vyšľaháme dohladka.

Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom na tuhú šľahačku a môžeme začať vrstviť.

Na dno dezertných pohárov navrstvíme tvarohovo-kávový krém, zalejeme čokoládovou smotanou a na vrch navrstvíme šľahačku.

Vložíme na minimálne 15 minút stuhnúť do chladničky.

Môžeme dozdobiť ovocím, čokoládovými hoblinkami a lístkami mäty.

Bleskové jednohubky z chipsov

Prekvapila vás nečakaná návšteva? Skvelý tip, ako pripraviť vynikajúce pohostenie z obyčajných čipsov

Na čipsové jednohubky môžete použiť rôzne studené šaláta z domácej majonézy, tuniaka, sterilizovanej zeleniny, syru, olív, šunky a iných ingrediencií, ktoré vy a vaši hostia obľubujete.

Dalšie milé nápady na jednohubky bez pečiva

2

10 (1)

9 (1)