plny-hrniec_transparent_negativ.png

Už nepotrebujete hľadať nič iné: 31 najlepších receptov na rýchle párty pohostenie pre vaše návštevy!

Vybrali sme pre vás zbierku najlepších slaných a sladkých párty jednohubiek a nápadov na rýchle a skvelé pohostenie pre vaše návštevy. Všetky majú jedno spoločné – viete ich expresne pripraviť a chutia naozaj fantasticky.

Párty rolky z tortilly

Potrebujeme:

1 bal. tortilla

Syrokrém, smotanový syr alebo nátierkové maslo

Syr, šunka, cesnak, paprika, šalát, údený losos…

Postup:

Tortilly si rozložíme na pracovnú dosku tak, aby sme vytvorili jeden veľký obdĺžnikový plát (jednu tortillu preložíme cez druhú), potrieme smotanovým syrom alebo inou nátierkou, ktorú sme zmiešali s jedným strúčikom pretlačného cesnakom.

Poukladáme voliteľné prísady a pevne zrolujeme. Nakrájame na pásiky a každý napichneme na špáradlo. Na špáradlo napichneme aj kúsok olivy ako dekoráciu.

Twister tyčinky

15-minútové slaninové “Twister” tyčinky

Potrebujeme:

250 g rozvaľkaného lístkového cesta

Horčicu (obyčajnú alebo celozrnnú)

Strúhaný tvrdý syr

250 g slaniny nakrájanej na tenké plátky

Žĺtok na potretie

Sezamové semienka na posypanie

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov a cesto preložíme na pracovnú dosku.

Cesto potrieme horčicou a posypeme strúhaným syrom. Potom na syr uložíme plátky slaniny. Cesto nakrájame na prúžky – široké tak, ako plátky slaninky. Každý prúžok cesta zrolujeme do špirály a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Pečieme pri teplote

Pečieme približne 10-12 minút, alebo kým cesto nebude zlatisté a chrumkavé.

Plnené paprikové kolieska

Vynikajúci tip na skvelé pohostenie: Letné plnené papriky „na studeno“ chutia výborne a máte ich hotové raz-dva!

Potrebujeme:

250 g masla

200 g smotanového syra, jemného tvarohu (prípadne syrokrému)

250 g šunky nakrájanej nadrobno

4 uvarené vajcia

1 lyžicu horčice

Soľ, čierne mleté korenie

12 – 15 ks papriky – podľa veľkosti papriky

Postup:

Zmäknuté maslo v mixéri zmiešame so syrom a horčicou. Pridáme nakrájanú šunku, postrúhané uvarené vajcia, soľ a korenie. Do tejto zmesi pridámeja 2-3 papriky nakrájané na malé kocky.

Zvyšné papriky očistíme a odstránime vnútro s jadierkami. Do vnútra navrstvíme náplň a vložíme do chladničky na niekoľko hodín vychladiť.

Servírujeme ako studenú misu nakrájané na kolieska.

Košíčky zo staršieho chlebíka

Potrebujeme:

Plátky toastového chleba

Niečo na vykrajovanie (pohár, vykrajovátko alebo prelchovku

Formu na muffiny vymastenú maslom

Prísady na oblohu:

Vajíčka

Šunku

Strúhaný syr

Smotanu, kečup, koreniny

Postup:

Z toastového chleba vykrojíme kruhy (zvyšok môžeme použiť do plnky alebo na prípravu knedle).

Pomocou valčeka rozvaľkáme vykrojené kúsky natenko a vložíme do otvorov vo forme.

Naplníme náplňou podľa chuti – napríklad rozšľahané vajíčka so šunkou a syrom alebo čokoľvek, čo nájdete v chladničke.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňov približne 15 minút (prípade podľa toho, aby boli okraje opečené dochrumkava a vajce v náplni nestuhne).

5-minútové šunkové rolky

Šunkové rolky hotové za 5 minút!

Potrebujeme:

500 g šunky nakrájanej na hrubšie plátky

150 g strúhaného syra

4 menšie vajcia uvarené natvrdo

2-3 strúčiky cesnaku

100g majonézy

Postup:

Uvarené vajíčka nakrájame nadrobno, prípadne nastrúhame na strúhadle. Pridáme majonézu, syr, pretlačený cesnak a celú zmes dôkladne premiešame.

Náplň navrstvíme na šunkové kolieska a zrolujeme.

Podávam s čerstvým pečivom.

Lyžičky z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 plát rozvaľkaného lístkového cesta

Dezertné lyžičky

Postup:

Z plátu cesta vykrajujeme tvar lyžičky a to tak, že lyžičku jednoducho priložíme na cesto a vyrežme požadovaný tvar.

Každý kúsok cesta potom uložíme na lyžičku – môžeme jemne stlačiť alebo upraviť, aby cesto držalo svoj tvar.

Lyžice s cestom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.

Lyžicu teraz môžeme dozdobiť prísadami podľa našej chuti. Na tieto jednohubky bolo použité strúhané maslo a kaviár.

Rýchle sezamové tyčinky

3 suroviny, 15 minút: Vyskúšajte domáce sezamové tyčinky!

Potrebujeme:

290 g kryštálového cukru

1 citrón

150 g sezamových semienok

Postup:

Cukor preložíme na panvicu s hrubším dnom, pridáme strúhanú kôru z citróna a varíme za stále miešania, kým nevznikne svetlo-hnedý karamel.

Následne, za stáleho miešania pridáme šťavu z citróna. Nakoniec vmiešame do hmtoy sezamové semienka a hmotu hneď prelejeme na plech vyslaný papierom na pečenie. Hmotu rozotrieme tak, aby nám vznikla čo najviac rovnomerná tenká vrstva.

Nôž potrieme maslom a hmotu nakrájame na tyčinky.

Potom necháme vychladnúť a môžeme si pochutnávať.

Košíčky z lístkového cesta

Potrebujeme:

Olivy

Lísktové cesto

Pizza omáčku

Postup:

Z cesta si vykrojíme základ košíka – kruhy a na ne navrstvíme trochu omáčky a uložíme olivu. Cesto, ktoré zvýši si opäť rozvaľkáme a vykrajujeme z neho tenšie pásiky, ktoré preložíme cez vrch olivy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečiem pri teplote 180 stupňov len 15-17 minút.

Salámová roláda

Fotopostup: Salámovo-syrová roláda

Potrebujeme:

500 g smotanového syra izbovej teploty

300 g suchej salámy nakrájanej na tenké plátky

1 zelenú papriku nakrájanú na tenké plátky

Postup:

Na pracovnú dosku rozprestrieme potravinovú fóliu, položíme na ňu syr a prikryjeme ho ďalším kusom fólie. Valčekom rozvaľkáme syr na obdĺžnik s hrúbkou cca 1 centimeter.

Z vrchu odstránime fóliu a na syr ukladáme plátky salámy. Potom syr pokrytý salámou opäť prikryjeme fóliou a opatrne otočíme.

Potom z vrchnej časti opäť odstránime fóliu a na syrovú vrstvu nanesieme plátky zelenej papriky.

Roládu opatrene zrolujeme tak, aby držala čo najpevnejšie.

Roládu servírujeme nakrájanú na kolieska. Pri krájaní použite ostrý nôž.

Plnené rolky zo starých rožkov

Máte doma staré rožky, ktoré nikto nechce? Pripravte z nich vynikajúce plnené rolky!

Potrebujeme:

4 staršie rožky

150 g údeného syra

100 g šunky

60 g masla

2 vajcia uvarené natvrdo

1 zelenú papriku

1 červenú papriku

½ lyžičky soli

Štipku čierneho korenia

Postup:

Rožky rozdelíme na polovicu a konce odrežeme.

Rukoväťou varechy vyberieme vnútro, čím získame priestor na plnenie rožkov.

Syr nastrúhame a preložíme do misky (2-3 lyžice odložíme bokom na posypanie). Šunku nakrájame nadrobno, vajcia uvaríme a nastrúhame. Papriky nakrájame nadrobno a všetko spolu zmiešame v miske. Nakoniec pridáme rozpustené maslo, soľ a koreniny.

Náplň pomocou lyžičky navrstvíme do vnútra rožkov.

Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme syrom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým vrch rožtekov nie je chrumkavý.

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Fitness dezert: Tvarohovo-smotanové poháre s ovocím

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorý sa u nás doma teší veľkej obľube. Je plný zdravého tvarohu, ovocia, lahodnej smotany a neobsahuje žiaden cukor. Pripravte si ho aj vy!

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu

150 g kyslej smotany

2 lyžice medu

1 lyžicu želatíny v prášku

100 ml mieka

Ovocie podľa chuti:

1 ks banánu

1 ks kivi

Broskyňa, mandarinka, pomaranč

Postup:

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a medom. Ovocie olúpeme a nakrájame na kolieska – pomaranč, broskyňu a mandarínku –  na mesiačiky.

Želatínu nasypeme do 100 ml mlieka a necháme napučať. Potom preložíme na ohneň a zahrievame, kým sa nerozpustí – nevaríme!

Želatínu necháme vychladnúť a potom ju vmiešame do tvaroho-smotanovej zmesi.

Pripravíme si dezertné poháre, do ktorých postupne vrstvíme krém a ovocie. Vrch môžeme ozdobiť drtenými orieškami, čokoládou alebo karamelom.

Dezert uložíme na 30 minút stuhnúť do chladničky.

Plnené lieviky zo salámy

Jednoduché, sýte a chutné už na prvý pohľad. Potrebujete niekoľko plátkov suchej salámy nakrájanej na tenké pláty a rýchlu náplň. V miske zmiešajte nastrúhané uvarené vajce natvrdo, strúhanú mozzarellu (alebo iný syr), najemno nasekané bylinky a lyžicu majonézy či pomazánkového masla. Túto zmes naneste na kolieska salámy, ozdobte zelenou bylinkou (kúskom kôpru alebo petržlenovou vňaťou) a zatočte do tvaru kornútu. Potom stačí už len upevniť špáradlom a môžete podávať.

Falošné mini pizze z jedného zemiaku

Potrebujeme:

1 veľká nový zemiak

Kyslú smotanu

Strúhaný syr

1 strúčik cesnaku

Soľ a bazlaka

Ďalej môžete pridať čokoľvek, čo máte radi:

Paradajkovú omáčku, šunku, kukuricu….

Olivový olej

Postup:

Zemiak nakrájame na tenké plátky – netreba šúpať.

Plátky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Osolíme a okoreníme.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút, alebo kým sú plátky dostatočne prepečené.

Zemiaky teraz obložíme ľubovoľnými prísadami a dáme ešte zapiecť do rúry na 5 minút. Výborná je verzia bez mäsa, len s kyslou smotanou zmiešanou s trochou strúhaného syra, cesnakom a bazalkou. Môžete však zvoliť aj klasickú pizza verziu – paradajková omáčka, syr, šunka a pizza korenie.

Výsledok :-)

 

Palacinkové jednoduhubky

Potrebujeme:

2 vajcia

1 šálku mlieka

1 lyžicu cukru

4 lyžice hladkej múky

Med

Olej

Zrelé banány

Sekané orechy

Postup:

Mlieko zmiešame s vajciami, cukrom a múkou. Pridáme kakao a dôkladne premiešame. Z cesta dávkujeme naberačkou na rozpálenú panvicu s olejom, jednotlivé tenké palacinky. Palacinky natrieme medom na krtaj vložíme ošúpaný banán a zrolujeme. Zrolované palacinky necháme chvíľu odpočívať.

Pred podávaním nakrájame na kolieska, napichneme na špáradlá a posypeme sekanými orechmi.

Krémová vajíčková nátierka

Najlepšia vajíčková pomazánka

Potrebujeme:

5 vajec

200 g kyslej smotany

1 a 1/2 lyžice horčice

1 lyžičku soli

Korenie podľa chuti

1 ks stredne veľkej cibule (voliteľné)

Postup:

Vajcia uvaríme natvrdo a pretlačíme cez pretláčadlo na zemiaky (alebo nakrájame nadrobno), Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, dochutíme soľou, korením, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a vajcia. Dôkladne premiešame. Podľa chuti môžeme pridať ďalšie prísady – napríklad zelenú cibuľku, kôpor či petržlenovú vňať.

Pomazánku vložíme do chladničky vychladiť na niekoľko hodín – ideálne na noc.

Podávame s čerstvým pečivom a zeleninou.

Kávové tyčinky namiesto kávy

Namiesto kávy: Vyskúšajte nepečené kávové tyčinky

Potrebujeme:

250 g maslových sušienok rozdrvených

1 šálku strúhaného kokosu

400 g kondenzovaného mlieka

60 g roztopeného masla

200 g masla izbovej teploty

2 a ½ šálky práškového cukru

¼ šálku teplého mlieka

2-3 lyžice instantnej kávy

Potrebujeme:

Kondenzované mlieko zmiešame s rozpusteným maslom. Najemno rozdrvené sušienky zmiešame v samostatnej miske s kokosom. Pridám zmes kondenzovaného mlieka.

Plech na pečenie vyložíme papierom, ktorý potrieme trochou oleja. Hmotu navrstvíme rovnomerne na plech.

Mlieko zmiešame s instantnou kávou. V inej miske rozšľaháme maslo s práškovým cukrom do jednotnej zmesi. Pridáme rozpustené mlieko s kávou a vymiešame krém. Krém navrstvíme na cesto a uhladíme. Dáme stuhnúť a potom jednoducho nakrájame na kocky.

Caprese jednohubky

Fotopostup: Rýchle caprese jednohubky

Potrebujeme:

Rajčiny

Mozzarellu

Olivový olej

Balsamico

Čerstvú bazalku

Postup:

Rajčiny nakrájame na plátky, ale dávame pozor, aby sme zeleninu celkom neprekrojili. Do zárezov striedavo vkladáme mozzarellu a lístky bazalky.

Takto pripravených rajčinových ježkov osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamikom.

Banánové kolieska v kokose

Banánové kolieska v kokose

Potrebujeme:

1 väčší banán

Strúhaný kokos

Smotanu na šľahanie

Postup:

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku. Ak obľubujeme sladšie dezerty, môžeme šľahačku ochutiť trochou medu.

Banán nakrájame na kolieska. Kolieska obaľujeme po obvode najskôr šľahačke a potom v strúhanom kokose. Môžeme okamžite podávať.

 Tvarohovo-čokoládové guľky bez pečenia

Tvarohovo-čokoládová guľky bez pečenia

Potrebujeme:

200 g tvarohu

1-2 lyžice kyslej smotany

Podľa potreby -rozdrvené maslové sušienky

1 lyžicu medu

Mandle alebo sušené ovocie

Hoblinky mliečnej čokolády

Postup:

Ak pracujeme s hrudkovitým tvarohom, najskôr ho prepasírujeme cez sito, aby sme získali jemnejšiu hmotu. Do tvarohu vmiešame med a kyslú smotanu. Vymiešame jednotnú hmotu z ktorej navlhčenými rukami formujeme menšie placky. Ak pracujeme s redším tvarohom a cesto nie je dostatočne pevné na formovanie placiek, primiešame sušienkovú drť.

Do stredu každej placky vložíme mandľu, alebo sušené ovocie a vyformujeme tvar guličky. Každú guličku obalíme v čokoládových hoblinkách a uložíme na plytký tanier alebo misu. Vložíme na 30 minút do chladničky vychladiť a môžeme podávať.

Paradajkové plátky zapečené so syrom a cesnakom

Nechce sa vám chystať klasické jednohubky? Vyskúšajte túto bleskovú chuťovku bez pečiva!

Celý recept na ich prípravu nájdete TU.

Najrýchlejšie Tiramisu pripravené za 5 minút

Najrýchlejšie Tiramisu: Pripravené za 5 minút!

Tiež neviete odolať chutnému talianskemu dezertu  s lahodou vôňou kávy? Pripravte si tento skvelý dezert v najrýchlejšom recepte, aký poznáme. Tiramisu poháre sú pripravené len za 5 minút.

Potrebujeme (na 3 poháre):

200 g akýchkoľvek sladkých sušienok alebo piškót

200 g nízkotučného tvarohu

100 g kyslej smotany

50 g práškového cukru

Vychladnutú kávu (pripravenú z 1 lyžičky kávy)

Pár kvapiek vanilkovej esencie (môžeme nahradiť vanilkovým cukrom)

Kakao na posypanie

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, cukrom a vanilkou. Sušienky namočíme do vychladnutej kávy a striedavo vrstvíme s krémom do dezertných pohárov. Nakoniec posypeme kakaom a vložíme do chladničky vychladnúť.

Poznámka: Podľa chuti môžete pridať nalámané kúsky čokolády, sušienky pokvapkať trochou rumu, alebo pridať do krému aj kúsky ovocia.

Tuniakovo-sezamové guľôčky

Fotopostup: Tuniakovo – sezamové guľôčky

Celý recept na ich prípravu nájdete TU.

Krémové capuccino poháre

Krémové capuccino poháre

Vynikajúci dezert na spríjemnenie popoludnia s úžasnou vôňou kávy a krémovou chuťou čerstvého tvarohu. Mňam!

Potrebujeme:

450 g tvarohu

1/3  + ½ šálky práškového cukru

2 lyžičky instantnej kávy

300 g kvalitnej tmavej čokolády

500 ml smotany na šľahanie (33%)

Postup:

Najskôr si pripravíme čokoládovú smotanu. Do hrnca prelejeme 200 ml smotany, preložíme na plameň a zahrejeme (odložíme si bokom dve lyžice teplej smotany). Do zvyšnej smotany vložíme čokoládu a necháme na plameni, kým sa čokoláda celkom nerozpustí.

Instantnú kávu rozpustíme v dvoch lyžiciach teplej smotany.

Tvaroh, 1/3 šálky cukru a rozpustenú kávu vyšľaháme dohladka.

Čokoládovú smotanu necháme vychladnúť. Zvyšnú smotanu vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom na tuhú šľahačku a môžeme začať vrstviť.

Na dno dezertných pohárov navrstvíme tvarohovo-kávový krém, zalejeme čokoládovou smotanou a na vrch navrstvíme šľahačku.

Vložíme na minimálne 15 minút stuhnúť do chladničky.

Môžeme dozdobiť ovocím, čokoládovými hoblinkami a lístkami mäty.

Bleskové jednohubky z chipsov

Prekvapila vás nečakaná návšteva? Skvelý tip, ako pripraviť vynikajúce pohostenie z obyčajných čipsov

Na čipsové jednohubky môžete použiť rôzne studené šaláta z domácej majonézy, tuniaka, sterilizovanej zeleniny, syru, olív, šunky a iných ingrediencií, ktoré vy a vaši hostia obľubujete.

Dalšie milé nápady na jednohubky bez pečiva

2

10 (1)

9 (1)

Najlepšie recepty na dnes