Drahé mascarpone už v obchode nekupujem, toto je jednotka: 10 minút a máte zásobu do všetkých dezertov!

Vyskúšajte toto domáce mascarpone a už si ho nikdy nekúpite v obchode.
[mashshare]

Fantasticky chutný recept na domáci smotanový syr z youtube – mascarpone, ktoré chutí ešte lepšie, ako to z obchodu.

 

 

Za pár drobných máte pol kila vynikajúceho domáceho produktu a navyše aj kvalitnú srvátku, tú môžete použiť napríklad do cesta či palaciniek.

Zásoba domáceho mascarpone za 10 minút

Mascarpone používam do mnohých dezertov a takmer do každej sladkej plnky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

V lete stačí zamiešať s čerstvým ovocím, naplniť do pohárov a máte výbornú studenú pochúťku.

Dolniť ho môžete tiež sušienkami alebo kúskami čokolády.

 

 

Na výrobu domáceho mascarpone potrebujete len niekoľko základných ingrediencií a trochu času. Do výsledného produktu môžete rôzne príchute, napríklad vanilku, kakao alebo ovocie.

Domáce mascarpone je veľmi všestranné, môžete ho použiť do mnohých receptov, od tiramisu cez ovocné dezerty až po slané nátierky.

Pri príprave viete presne, z akých surovín je vyrobené a máte istotu, že neobsahuje žiadne konzervanty ani umelé prísady.

Najväčšou výhodou je, že domáce mascarpone má výraznejšiu a prirodzenejšiu chuť, ktorá sa dá ľahko prispôsobiť vašim preferenciám.

Prečo práve kyslá smotana a jogurt?

 

 

Kyslá smotana a jogurt obsahujú dostatok tuku, ktorý je nevyhnutný pre vznik mascarpone. Obe prísady obsahujú baktérie mliečneho kvasenia, ktoré spôsobujú zrážanie mliečnych bielkovín a vznik krémovej hmoty.

Na domáce mascarpone potrebujeme:

400 g kyslej smotany (obsah tuku čo najvyšší  18-20%),

350 gramov jogurtu (obsah tuku 10%)

3 gramy soli

2 gramy jedlej sódy

Postup:

 

 

Jogurt zmiešame so soľou a dôkladne premiešame.

Primiešame sódu, ktorú do jogurtu preosejeme, následne pridáme aj kyslú smotanu. Dôkladne vymiešame.

Vznikne nám jednotný krém.

Teraz si nachystáme čistú misku, do ktorej vložíme sito.

 

 

Sito vystelieme plátnom a na navrstvíme krém.

Plátno preložíme cez vrch krému. Zaťažíme, aby mohla tekutina odtekať.

Odložíme do chladničky aspoň na 12 hodín.

Na druhý deň máme v miske vynikajúce domáce mascarpone.

 

 

A v miske máte oddelenú srvátku. Tú určite nevylievajte, dá sa použiť ako prísada do cesta.

Výsledná konzistencia mascarpone jemná a krémová.

Je presne ako kupované mascarpone.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes