Výborná pochúťka z rajčín, cesnaku, papriky a byliniek. Je výnimočne chutná a jednoduchá na prípravu.
Prečo si ich zamilujete?
Intenzívna chuť:
Kombinácia sladkokyslej marinády, byliniek a korenín dodá paradajkám jedinečnú a nezameniteľnú chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zdravotné benefity:
Paradajky sú bohaté na vitamín C, ktorý posilňuje imunitný systém. Marináda dodáva navyše ďalšie vitamíny a minerály.
Všestrannosť:
Marinované paradajky môžete použiť ako prílohu k mäsu, do šalátov, na pizzu, do sendvičov alebo ich jednoducho vychutnať ako samostatný snack.
Dlhá trvanlivosť: Vďaka marináde sa paradajky dlhšie uchovajú a môžete si ich vychutnať aj v zimných mesiacoch.
Jednoduchá príprava: Na prípravu nepotrebujete žiadne špeciálne kuchárske zručnosti. Stačí niekoľko jednoduchých prísad
Na prípravu marinovaných paradajok potrebujeme:
2 kg paradajok
Kôpor – celé stonky
cesnak
Listy chrenu
Feferónka
Petržlen
30 ks čierne korenie
10 ks nové korenie
2-3 ks bobkového listu
2 polievkové lyžice soli na 1 pohár
4 lyžice kr. cukru na 1 pohár
3 lyžice octu na 1 pohár
3 poháre s objemom 3 litre
Postup:
Najprv sterilizujeme poháre a viečka.
Umyjeme a očistíme zeleninu.
Papriky nakrájame.
Do pohárov vložíme list chrenu, kôpor, nakrájané strúčiky cesnaku, rajčiny a papriku, petržlen a opäť kôprové stonky (môžu byť sušené).
Pohárom zatrasieme, aby sa obsah vo vnútri pekne uložil.
Takto vrstvíme až do vrchu.
Do každého pohára pridáme korenie, bobkové listy a zalejme vriacou vodou.
Prikryjeme a necháme 15 minút marinovať.
Vodu zlejeme do kastróla, pridáme cukor (4 lyžice na 1 pohár – 12 lyžíc na 3 veľké poháre), (2 lyžice soli na 1 pohár – 6 lyžíc na 3 veľké poháre), (3 lyžice octu na 1 pohár – 9 lyžíc na 3 veľké poháre).
Necháme prevariť a opäť zalejeme obsah pohárov.
Zatvoríme, obrátime a necháme vychladnúť.
Videonávod nájdete TU