Mäkučké a fantasticky chutné škoricové slimáky s vanilkovou polevou!

Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšie desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.
[mashshare]

Výborné na raňajky, ako dezert ku kávičke, alebo ako najlepšie desiata na svete. Škoricové slimáky sú jednoducho neodolateľné.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

40 g masla

500 g hladkej múky

3 lyžičky kr. cukru

Štipka soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 vajce

25 g čerstvého droždia

Náplň:

Roztopené maslo (asi 1/3 hrnčeka)

2 lyžičky škorice

5 lyžíc trstinového cukru

Na potretie:

1 žĺtok

Poleva:

1 bal. vanilkového pudingu

300 ml mlieka

4 lyžice cukru

Pár kvapiek vanilkovej arómy

Postup:

Mlieko dáme na plameň a pridáme doň maslo, zahrievame, kým sa maslo nerozpustí.

Múku preosejeme a nasypeme do misky, pridáme vajce, soľ a v strede urobíme kráter, do ktorého opatrne nalejeme mlieko a rozmelíme droždie a pridáme aj cukor. Necháme odpočívať 10 minút odpočinúť. Potom vypracujeme jednotné hladké cesto, prikryjeme utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

Po hodine preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na tenší plát (asi 0,5 cm hrubý), potrieme maslom a posypeme zmesou škorice a cukru. Potom plát nakrájame na pásy široké asi 2,5 cm. Pásy zrolujeme.

Pripravíme si plech vymastený maslom a naukladáme naň jednotlivé slimáky tak, aby sa navzájom dotýkali. Potom potrieme vrch rozšľahaným žĺtkom. Necháme ešte 20-30 minút odpočívať.

Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Keď sú slimáky upečené, prelejme ich pudingom uvareným z mlieka, pudingového prášku a cukru. Nakoniec môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: szupertanacsok

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes