Pripravujem ho už niekoľko rokov, pridávam aj ovocie, hrozienka alebo orechy. Je vynikajúci!
Potrebujeme:
500 g jemného tvarohu
450 g kyslej smotany
100 g masla izbovej teploty
8 vajec
7 lyžíc hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
7 lyžíc kr. cukru
Citrónovú kôru z 1 citróna
Voliteľné: hrozienka, ovocie, orechy…
Na vrch:
Marhuľový džem
Práškový cukor
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov a plech na pečenie vymastíme maslom.
Tvaroh zmiešame so smotanou, pridáme zmäknuté maslo, vajcia a nakoniec aj múku, cukor a citrónovú kôru. Vymiešame jednotnú zmes – cesto.
Cesto navrstvíme na plech s vyššími okrajmi a niekoľkokrát buchneme po kuchynskej doske, aby sme sa zbavili vzduchových bubliniek v ceste.
Preložíme do vyhriatej rúry a pečeieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
Koláčik sa počas pečenia nafúkne a keď ho vyberiete z rúry trochu spadne – na chuti mu to však rozhodne neuberie.
Po upečení môžeme potrieť džemom a posypať cukrom. Je však skvelý aj sám o sebe.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: extremesilver