Len málokto sa zamýšľa nad tým, ako využiť bežnú mriežku v rúre.
Pritom môže byť skvelým pomocníkom.
Objavte 4 skvelé spôsoby jej využitia.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pozrite si tieto rady na facebooku, ako vďaka nej pripraviť napríklad chutné hrianky aj bez hriankovača.
Mriežka z rúry sa vo väčšine domácností využíva len bežným spôsobom.
Napríklad ako stojan pod plech, či formu s cestom.
Ukázalo sa však, že má oveľa viac využití.
Funkcia hriankovača
Tento stojan môže nahradiť hriankovač.
Plech na pečenie podložte trochu nižšie ako rošt, prikryte ho papierom na pečenie a medzi tyče roštu vložte krajce bieleho toastového chleba.
Asi po 20 minútach z rúry vytiahnete chutné hrianky.
Domáci gril
Ak chcete piecť zeleninu, môžete to urobiť na mriežke, priamo v šupke.
Zemiaky, paprika, paradajky, baklažány atď. – to všetko sa dá piecť na grile.
Ak chcete mäsový špíz, ani to nie je problém.
Kusy mäsa položte na špajle a položte na mriežku.
Len nezabudnite podložiť plech na pečenie, aby naň kvapkala šťava zo zeleniny alebo tuk z mäsa.
Takýto kebab môžete pripraviť kedykoľvek, bez ohľadu na počasie.
Mexické občerstvenie
Mriežka v rúre vám pomôže pripraviť aj jedlá, ktoré ste možno doteraz na stole nemali.
Pripravte si napríklad tacos, ktoré sú v Mexiku také obľúbené.
Stačí si kúpiť obyčajný pita chlieb a nakrájať z neho kolieska.
Potom ich zaveste na mriežku a nechajte v rúre asi 15 minút.
Po dokončení procesu pečenia budete mať pevný základ pre náplň.
Ako náplň použite napríklad dusené mleté mäso s cibuľou v paradajkovom pretlaku s pridaním papriky a kukurice.
Navrch dáme syr a máme hotovo!
Vo všeobecnosti existuje veľa možností plnky, každý si môže vybrať tú svoju.
Grilované stehná
Väčšinou sa kura pečie v rukáve na pečenie alebo v pekáči.
Všetko si však môžete urobiť ešte jednoduchšie – stehná stačí zavesiť na mriežku v rúre.
Tesne predtým ich namarinujeme alebo natrieme korením.
Pod stehná by ste mali tiež umiestniť plech na pečenie, prípadne ešte lepšie aj s prílohou zo zemiakov, pretože absorbujú tuk odkvapkávajúci zo stehien a výsledkom je neuveriteľne chutné jedlo!
Dobrú chuť!