Moja obľúbená marináda na mäso. Je neuveriteľne jednoduchá a mäsko vďaka nej úžasne jemné a šťavnaté. Ja používam na pečenie, smaženie aj na grilovanie. Určite odporúčam!
Potrebujeme:
500 g mäsa nakrájaného na kocky alebo tenšie plátky
1,5 šálky olivového oleja
4 šalotky
3 strúčiky cesnaku
Tymián, červenú papriku (sladkú aj štipľavú), oregano, rascu a soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Umyté a nakrájané mäso vložíme do misky a zalejeme olivovým olejom. Pridáme soľ, všetky koreniny a dobre premiešame. Nakoniec do zmesi primiešame strúčiky cesnaku prekrojené na polovice a ošúpané celé šalotky. Prikryjeme fóliou a odložíme do chladničky na 2 hodiny, ideálne na celú noc.
Ak budete mäso prirpavovať na panvici, netreba už pridávať žiaden olej. Mäsko je výborné, jemné a vláčne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ye-mek