Túto roládu budem podávať dnes na obed: Nikto neuhádne, do čoho balím plnku!

Úžasná roláda (nielen) na slávnostný stôl.
[mashshare]

Milujem chutné a pôsobivé jedlá.

 

 

Toto je slaná roláda, ktorú som nedávno objavil.

Aromatická plnka je obalená v prekvapivej ingrediencii – nižšie v článku vám prezradíme detaily.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako uvádza portál smakosze, roláda je nielen veľmi pôsobivá už na prvý pohľad, ale rozhodujúca je jej delikátna chuť.

Mäsová plnka bola vynikajúca, no ešte viac ma prekvapilo, v čom bola zabalená.

 

 

Táto prísada je lacná a používa sa takmer pri každej večeri.

Vy aj vaša rodina budete z tohto receptu nadšení.

Nezabudnite pozorne dodržať recept uvedený nižšie a môžete si byť istí, že s touto slávnostou roládou bude určite žať úspech.

Všetky ingrediencie máte v chladničke:

Okrem toho, že je táto roláda pripravená veľmi rýchlo, všetky potrebné suroviny by ste mali mať doma v chladničke.

Uistite sa, že máte všetky potrebné ingrediencie uvedené nižšie a môžeme začať.

Na prípravu plnenej rolády potrebujeme:

4 zemiaky

200 g syra

500 g mletého bravčového mäsa

1 cibuľu

 

 

2 červené papriky

4 strúčiky cesnaku

40 g paradajkovej omáčky

150 ml paradajkovej passaty (pretlaku)

olivový olej

rascu

tymian

mleté čierne korenie

soľ

pažítku

Postup:

Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Syr nastrúhame na veľkých otvoroch strúhadla.

Posypeme ním papier na pečenie.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky.

Naukladáme ich cez seba na syr nasypaný na plechu (viď obrázok v pôvodnom texte).

Pokvapkáme olejom, dochutíme čiernym korením a soľou.

 

 

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opečieme mäso.

Cibuľu, papriku a cesnak nakrájame na malé kocky a pridáme na panvicu.

Keď zelenina zmäkne, pridáme paradajkový pretlak a omáčku.

Dochutíme rascou, tymianom, čiernym korením a soľou.

Všetko dôkladne premiešame.

Naaranžované zemiaky posypeme syrom a potom naň naukladáme mäsovú zmes.

 

 

Roládu začneme rolovať z kratšej strany.

Vrch rolády posypeme syrom a nasekanou pažítkou.

Pečieme asi 25 minút v rúre predhriatej na 180°C.

Hotovú roládu nakrájame a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Dobré noviny Dobré noviny - najviac pozitívnych správ

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.