Recept na bublinkové lengoše BEZ droždia som si doniesla z dovolenky z Chorvátsku a zbožňuje ich celá rodina: Nenasiaknu olej!

Nenasiaknu ani kvapku oleja, sú mäkučké a chutia fantasticky!
[mashshare]

Zabudnite na mastné langoše a vyskúšajte tie, podľa chorvátskeho receptu, ktoré som prvýkrát ochutnala na dovolenke a odvtedy ich robím pravidelne.

 

 

Podľa tohto receptu z youtube pripravíte langoše ako dych, s množstvom bubliniek a bez zbytočnej mastnoty.

Langoše sú vynikajúce, jemné a vnútri samá bublinka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 ml jogurtu

1 ČL soli

1 ČL cukru

1 ČL sódy bikarbóny

400 g hladkej múky

olej na vyprážanie

Na vrch Voliteľné):

 

 

Kečup

Cesnak

Olej

Majonéza

Syr

Šunka

Postup:

Vo väčšej mise zmiešajte jogurt so soľou.

 

 

Pridajte cukor a sódou bikarbónou.

Dobre premiešajte a postupne primiešavajte múku.

Vypracujte hladké vláčne cesto, z ktorého vyformujte hrubší valec a nakrájajte ho na približne rovnaké kúsky.

Z tých vytvarujte malé bochníčky, prikryte ich potravinárskou fóliou.

 

 

Nechajte ich odpočívať asi 5 minút.

Potom každý bochníček vyvaľkajte na veľkosť panvice a opekajte na rozpálenom oleji.

Z oboch strán do zlatista (nalejte väčšie množstvo).

 

 

Potom nechajte odkvapkať na papierových utierkach a môžete podávať.

 

 

Langoše sú jemné, chrumkavé a prirpavené skutočne rýchlo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes