Recept na tieto POHÁRE som si doniesla priamo z Talianska a sú neskutočné: Tak chuté a rýchle, že ich môžete aj predávať!

Jahody s krémom a polevou v pohári, najlepší letná recept.
[mashshare]

Ponúkame vám recept na jeden z najjednoduchších a zároveň najchutnejších dezertov s kombináciou jedinečnej chuti jahôd a krému.

 

 

Ak túžite po dezerte, ktorý sa ľahko pripravuje, je rýchly a cenovo dostupný, máme pre vás recept, ktorý hľadáte.

Jednoduchý recept na krémový dezert v pohári z youtube kanála eliDeli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg jahôd

600 g smotany na šľahanie

120 g kryštálového cukru

1 PL vanilkovej esencie

Na polevu:

 

 

1 šálku vody

1/2 šálky kryštálového cukru

3 PL kukuričného škrobu

šťavu z 1/2 citróna

červené farbivo

1 PL jahodovej želatíny (7 g)

Postup:

Na začiatku vložíme smotanu na 15-20 minút do mrazničky.

 

 

Jahody umyjeme, odstránime stopky a ľubovoľne nakrájame.

Cukor rozmixujeme v mixéri.

Smotanu vyberieme z mrazničky a prelejeme do misky.

Mixérom vyšľaháme. Po chvíli pridáme cukor, vanilkovú esenciu a vyšľaháme hustý krém.

 

 

Krém preložíme do cukrárskeho vrecka.

Do nádoby s vodou pridáme cukor a premiešame.

Ďalej pridáme škrob a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

Pridáme citrónovú šťavu, kvapku červeného farbiva a zamiešame.

Zmes prelejeme do hrnca, miešame pri strednej teplote.

 

 

Keď je zmes horúca, pridáme želatínu a zamiešame.

Počas miešania varíme ešte dve minúty, kým zmes nezhustne.

Na dno pohára naukladáme jahody.

Pridáme vrstvu želé a smotanového krému.

Celý proces opakujeme až po vrch pohára.

Posledná vrstva bude šľahačková.

 

 

Nakoniec namočíme celú jahodu v želé a ozdobíme vrch dezertu.

Dezert môžeme uchovať v chladničke 5-7 dní.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unspash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes