Ponúkame vám recept na jeden z najjednoduchších a zároveň najchutnejších dezertov s kombináciou jedinečnej chuti jahôd a krému.
Ak túžite po dezerte, ktorý sa ľahko pripravuje, je rýchly a cenovo dostupný, máme pre vás recept, ktorý hľadáte.
Jednoduchý recept na krémový dezert v pohári z youtube kanála eliDeli.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg jahôd
600 g smotany na šľahanie
120 g kryštálového cukru
1 PL vanilkovej esencie
Na polevu:
1 šálku vody
1/2 šálky kryštálového cukru
3 PL kukuričného škrobu
šťavu z 1/2 citróna
červené farbivo
1 PL jahodovej želatíny (7 g)
Postup:
Na začiatku vložíme smotanu na 15-20 minút do mrazničky.
Jahody umyjeme, odstránime stopky a ľubovoľne nakrájame.
Cukor rozmixujeme v mixéri.
Smotanu vyberieme z mrazničky a prelejeme do misky.
Mixérom vyšľaháme. Po chvíli pridáme cukor, vanilkovú esenciu a vyšľaháme hustý krém.
Krém preložíme do cukrárskeho vrecka.
Do nádoby s vodou pridáme cukor a premiešame.
Ďalej pridáme škrob a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.
Pridáme citrónovú šťavu, kvapku červeného farbiva a zamiešame.
Zmes prelejeme do hrnca, miešame pri strednej teplote.
Keď je zmes horúca, pridáme želatínu a zamiešame.
Počas miešania varíme ešte dve minúty, kým zmes nezhustne.
Na dno pohára naukladáme jahody.
Pridáme vrstvu želé a smotanového krému.
Celý proces opakujeme až po vrch pohára.
Posledná vrstva bude šľahačková.
Nakoniec namočíme celú jahodu v želé a ozdobíme vrch dezertu.
Dezert môžeme uchovať v chladničke 5-7 dní.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: