Koláčiky s tvarohom a marhuľami podľa Miládky: Cesto nadýchané ako páperie, sú úžasné aj na tretí deň!

Fantastické marhuľové koláčiky s tvarohom.
[mashshare]

Dobrý deň, chcem sa podeliť o vynikajúci recept na koláčiky, ktoré sme s rodinkou vyskúšali a sú našim marhuľovým favoritom.

 

 

Recept som našla na stránke U Miládky v kuchyni, kde je množstvo perfektných inšpirácií na recepty (nielen) zo sezónneho ovocia.

Koláčiky sme si zobrali na dovolenku a ešte na tretí deň sme si na nich pochutnávali. Určite skúste, nám chutili ohromne a určite sme ich nerobili naposledy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Miška T.

Potrebujeme:

600 g hladkej múky

100 g cukru

1 vanilkový cukor

2 žĺtky

250 ml mlieka

100 ml oleja

20 g zmäknutej masti

1 kocka čerstvého droždia

citrónová kôra

1/2 lyžičky soli

Ďalej:

250 g tvarohu

cukor podľa chuti

1 vanilkový cukor

1 vajce

citrónová kôra

Posýpka:

100 g hladkej múky

80 g cukru

80 g masla

Na potretie:

vajce

marhule – umyté a odkôstkované

Postup:

Najskôr si pripravíme kvások. V teplom mlieku rozrdrobíme kvasnice a pridáme lyžičku cukru.

 

 

Kým vyjde kvások v inej mise si zmiešame rozšľahané žĺtky s olejom a masťou.

Pridáme aj preosiatu múku a nakoniec kvások.

Do cesta zamiešame aj ostatné suroviny a vypracujeme jednotné hladké cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste vykysnúť (cca 60 minút).

Zatiaľ si pripravíme tvarohovú náplň – tvaroh zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a žĺtkom.

 

 

Z bielka ušľaháme sneh a vmiešame do tvarohu.

V samostatnej miske zmiešame všetky prísady na posýpku a tiež si prichystáme marhule.

Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na menšie guľky, ktoré uložíme na vymastený plech a necháme ešte 10 minút podkysnúť.

Potom každú roztlačíme dnom pohára a potrieme vajíčkom.

 

 

Do jamky, ktorá nám takto vznikne navrstvíme náplň, uložíme nakrájané marhule a nakoniec posypeme posýpkou.

Pri teplote 180 stupňov pečieme, kým okraje koláčikov nie sú zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: U Miládky v kuchyni

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes