Namiesto uhoriek dajte do pohárov túto zeleninu: Keď ich otovríte, rodina sa na ne vrhne!

Naservírujete na stôl, rodina sa k nim bude hrnúť!
[mashshare]

Nastal čas, keď premýšľame o tom, aké zaváraniny budeme jesť na jeseň a v zime. 

 

 

Zvyčajne sa vyrábajú sladké zaváraniny a uhorky, ale tento rok ponúkame niečo iné.

Zásobte sa touto nakladanou zeleninou, pretože poháre zmiznú v okamihu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Uhorky, paprika a cuketa sú zvyčajne na zozname nakladanej zeleniny, no portál haps poradil ešte niečo iné.

Ich chuť sa uchováva v pohári a otvára sa až na jeseň alebo v zime.

 

 

Ukazuje sa však, že nielen tieto návrhy sú chutné a výživné.

Podceňovaná zelenina, ktorej chuť dokáže predbehnúť všetko ostatné, sú zelené fazuľky.

Príprava takýchto konzerv je rýchla a jednoduchá a po otvorení je zelenina skvelým doplnkom k večeri.

Recept na konzervované zelené fazuľky

 

 

Ingrediencie:

4 kg strukovej fazule

veľké množstvo kôpru

4 strúčiky cesnaku

 

 

4 bobkové listy

4 zrnká nového korenia

lyžica horčičných semienok

Ingrediencie na marinádu:

1 liter vody

 

 

2 šálky liehového octu 10%

2 polievkové lyžice soli

8 lyžíc cukru

 

 

Spôsob prípravy:

Fazuľu vložte do väčšej misy a dôkladne ju umyte.

 

 

Potom ju vyberte a vysušte.

Zbavte sa aj končekov a v prípade potreby ich môžete rozdeliť aj na polovicu.

Poháre umyte, sterilizujte a osušte.

 

 

Tiež sa uistite, že máte zodpovedajúce viečka.

Na dno každej nádoby položte kúsok kôpru, strúčik cesnaku, bobkový list a nové korenie.

 

 

Pridajte aj malé množstvo horčičných semienok.

Umiestnite čisté fazule pevne do pohárov a začnite pripravovať marinádu.

Do hrnca nalejte vodu, ocot, soľ a cukor.

 

 

Dajte na stredný oheň a varte, kým sa ingrediencie nerozvaria a nerozpustia.

Pripravenú tekutinu nalejte do pohárov a pevne ich uzavrite.

Potom ich vložte do hrnca vystlaného utierkou, zalejte vodou do 3/4 výšky zaváracích pohárov a pasterizujte ďalších 25 minút.

Fazuľu skladujte na chladnom mieste.

Podávajte ako prílohu k večeri alebo ako občerstvenie.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes