Nastal čas, keď premýšľame o tom, aké zaváraniny budeme jesť na jeseň a v zime.
Zvyčajne sa vyrábajú sladké zaváraniny a uhorky, ale tento rok ponúkame niečo iné.
Zásobte sa touto nakladanou zeleninou, pretože poháre zmiznú v okamihu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Uhorky, paprika a cuketa sú zvyčajne na zozname nakladanej zeleniny, no portál haps poradil ešte niečo iné.
Ich chuť sa uchováva v pohári a otvára sa až na jeseň alebo v zime.
Ukazuje sa však, že nielen tieto návrhy sú chutné a výživné.
Podceňovaná zelenina, ktorej chuť dokáže predbehnúť všetko ostatné, sú zelené fazuľky.
Príprava takýchto konzerv je rýchla a jednoduchá a po otvorení je zelenina skvelým doplnkom k večeri.
Recept na konzervované zelené fazuľky
Ingrediencie:
4 kg strukovej fazule
veľké množstvo kôpru
4 strúčiky cesnaku
4 bobkové listy
4 zrnká nového korenia
lyžica horčičných semienok
Ingrediencie na marinádu:
1 liter vody
2 šálky liehového octu 10%
2 polievkové lyžice soli
8 lyžíc cukru
Spôsob prípravy:
Fazuľu vložte do väčšej misy a dôkladne ju umyte.
Potom ju vyberte a vysušte.
Zbavte sa aj končekov a v prípade potreby ich môžete rozdeliť aj na polovicu.
Poháre umyte, sterilizujte a osušte.
Tiež sa uistite, že máte zodpovedajúce viečka.
Na dno každej nádoby položte kúsok kôpru, strúčik cesnaku, bobkový list a nové korenie.
Pridajte aj malé množstvo horčičných semienok.
Umiestnite čisté fazule pevne do pohárov a začnite pripravovať marinádu.
Do hrnca nalejte vodu, ocot, soľ a cukor.
Dajte na stredný oheň a varte, kým sa ingrediencie nerozvaria a nerozpustia.
Pripravenú tekutinu nalejte do pohárov a pevne ich uzavrite.
Potom ich vložte do hrnca vystlaného utierkou, zalejte vodou do 3/4 výšky zaváracích pohárov a pasterizujte ďalších 25 minút.
Fazuľu skladujte na chladnom mieste.
Podávajte ako prílohu k večeri alebo ako občerstvenie.
Dobrú chuť!